fbpx

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡΠΟΛΥΜΕΡΗ

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΜΕ ΥΠΕΡΠΟΛΥΜΕΡΗ

Κατά το 4ο τρίμηνο του 2020 η Sorv-Elektro Oy αποφάσισε να επενδύσει στον πρώτο του τρισδιάστατο εκτυπωτή miniFactory Ultra. Μετά από μόλις 7 μήνες, η αξία που δημιουργήθηκε τους έπεισε να αγοράσουν έναν ακόμη τρισδιάστατο εκτυπωτή Ultra για να αυξήσουν την ικανότητα παραγωγής πολυμερών εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης για τους πελάτες τους.

 

Αυτή η ανάρτηση στο ιστολόγιο ανοίγει τις κουρτίνες και λέει τι οδήγησε την Sorv-Elektro στις επενδυτικές αποφάσεις, ποια ζήτηση θα μπορούσε να καλυφθεί μετά την απόφαση του και μια άποψη για το μέλλον των υπεργολάβων για την ικανότητα παραγωγής εξαρτημάτων με αυτά τα υλικά.

Ο miniFactory Ultra στις εγκαταστάσεις της Sorv-Elektro.

 

Η ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Η Sorv-Elektro Oy και η Salon Metalelektro Oy αποτελούν μέρος της SME Elektro-Group Oy, η οποία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες εργολαβικής κατασκευής από το σχεδιασμό έως την ολοκλήρωση των προϊόντων. Τα σύγχρονα μηχανήματα και ο εξοπλισμός του Salon Metalelektro επιτρέπουν την κατασκευή απαιτητικών μηχανικών εξαρτημάτων. Η Sorv-Elektro παρέχει τεχνογνωσία στα ηλεκτρονικά, ενισχύοντας έτσι την ύπαρξη της. Δίπλα-δίπλα αυτά τα εργοστάσια παρέχουν οφέλη συνέργειας στους πελάτες τους.

Ένα μέρος της βελτίωσης της κατασκευαστικής ικανότητας, ήταν η απόφαση να επενδύσει σε βιομηχανικά μηχανήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης. Κατά τη διάρκεια του έτους 2020 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επενδύσεις και ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής miniFactory Ultra εγκαταστάθηκε στις εγκαταστάσεις της Sorv-Elektro στο Σάλο της Φινλανδίας. Η επιθυμία να επεκταθούν στην πρόσθετη κατασκευή προήλθε από έναν από τους πελάτες τους, ο οποίος χρειαζόταν εξαρτήματα με πολύπλοκη γεωμετρία και απαιτητικές ιδιότητες.

Η Sorv-Elektro θέλησε να ικανοποιήσει αυτή τη ζήτηση και ξεκίνησε η επενδυτική διαδικασία. Μετά από εκτενή σύγκριση και μια σειρά δοκιμαστικών εκτυπώσεων με το miniFactory, η απόφαση αγοράς ελήφθη. Οι βασικές αιτίες για την απόφαση ήταν η γρήγορη, επαγγελματική και τοπική εξυπηρέτηση σε συνδυασμό με ένα ικανό μηχάνημα που έκανε αυτό που υποσχέθηκε. ” Joni Niemi, Διευθύνων Σύμβουλος, Sorv-Elektro Oy,

Η αξιοποίηση της εκτύπωσης πολυμερών υψηλής απόδοσης ξεκίνησε από μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση των χρηστών που πραγματοποιήθηκε από το miniFactory και στη συνέχεια ενισχύθηκε από τους πελάτες της Sorv-Elektro. Είναι φυσικό να υπάρχει μια καμπύλη εκμάθησης όταν προσαρμόζεις μια νέα τεχνολογία, αλλά χάρη στις πολλαπλές περιπτώσεις πελατών από την αρχή, η τεχνογνωσία συσσωρεύτηκε γρήγορα. Αξιοποιώντας αυτή την τεχνογνωσία, αμέσως μετά η τρισδιάστατη εκτύπωση πολυμερών υψηλής απόδοσης έγινε μια τυπική μέθοδος κατασκευής στη Sorv-Elektro. Μέσω αυτών των βημάτων, η καμπύλη εκμάθησης της εφαρμογής της νέας τεχνολογίας ήταν σύντομη και η επένδυση έγινε γρήγορα κερδοφόρα.

τρισδιάστατη εκτυπωμένη διάταξη συναρμολόγησης με ULTEM AM1010F εκτυπωμένη από την Sorv-Elektro Oy

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ

7 μήνες μετά την εγκατάσταση του πρώτου τρισδιάστατου εκτυπωτή miniFactory Ultra, η Sorv-Elektro επικοινώνησε για την αγορά άλλης μιας μονάδας λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και της επιβεβαιωμένης πτυχής προστιθέμενης αξίας του πρώτου μηχανήματος.

Με την τρισδιάστατη εκτύπωση, η Sorv-Elektro μπόρεσε να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες της. Τώρα μπορούν να προσφέρουν την κατασκευή εξαρτημάτων σε όλο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, από τα πρωτότυπα και τη σειριακή παραγωγή μέχρι την κατασκευή ανταλλακτικών. Ως βασικό στοιχείο για το πρώτο miniFactory Ultra, ο αριθμός των εξαρτημάτων που κατασκευάστηκαν για τους πελάτες ξεπέρασε το 95%. Το υπόλοιπο 5% αφορούσε κυρίως ιδιοσυσκευές και εξαρτήματα για τη δική τους παραγωγή. Η υψηλή ζήτηση από τους πελάτες και το ενδιαφέρον για εσωτερική έρευνα και ανάπτυξη σήμαινε ότι ο πρώτος 3D εκτυπωτής Ultraδεν είχε ούτε μια μέρα ρεπό από την αρχική ανάπτυξη.

Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών και να καταστήσει δυνατές τις εσωτερικές δοκιμές, η Sorv-Elektro αποφάσισε να επενδύσει σε έναν δεύτερο 3D εκτυπωτή Ultra μετά από μόλις 7 μήνες από την εγκατάσταση του πρώτου. Τώρα αυτά τα δύο miniFactory Ultra έχουν αποδείξει ότι η κατασκευή με βιομηχανικό τρισδιάστατο εκτυπωτή είναι μια ευέλικτη μέθοδος για την ικανοποίηση της ζήτησης των πελατών τους. Η επαναληψιμότητα σε βιομηχανικό επίπεδο αποτέλεσε θετική έκπληξη και δημιούργησε εμπιστοσύνη στις μηχανές για τους χειριστές.

Η δυνατότητα κατασκευής πιο σύνθετων σχημάτων, η ελαφρύτερη δομή, η ελευθερία επιλογής του κατάλληλου υλικού και η δυνατότητα να το έχουμε σε καρούλια του 1 κιλού (όχι MOQ ενός μετρικού τόνου) έχει αλλάξει το παιχνίδι. Ο συνδυασμός αυτού με την ταχύτητα της απόκτησης ενός φυσικού εξαρτήματος τελικής χρήσης από μια ιδέα, χωρίς προγραμματισμό, καθιστά την κατασκευή με τον 3D εκτυπωτή Ultra μια εύκολη υπόθεσηAnssi Laaksonen, Account Manager, Sorv-Elektro Oy

Με τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για την υπηρεσία εκτύπωσης, η βιομηχανική τρισδιάστατη εκτύπωση έχει γίνει η προτιμώμενη μέθοδος κατασκευής εξαρτημάτων της Sorv-Elektro. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια νοοτροπία όπου η τρισδιάστατη εκτύπωση θεωρείται συχνά η πρωταρχική μέθοδος κατασκευής. Αυτό αναδεικνύει την καινοτομία της Sorv-Elektro.

Τρισδιάστατη εκτυπωμένη διάταξη συναρμολόγησης με ULTEM AM1010F εκτυπωμένη από την Sorv-Elektro Oy

 

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Τώρα που ο κόσμος κινείται προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η τοπική παραγωγή κατά παραγγελία γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για ευέλικτους υπεργολάβους με επαγγελματικές ικανότητες προσθετικής κατασκευής αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Όταν τα εξαρτήματα πρέπει να κατασκευάζονται για την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων, σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα και πιο αποτελεσματικά, η βιομηχανική τρισδιάστατη εκτύπωση είναι η λύση.

Με τη βιομηχανική τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούμε να επιτύχουμε την παραγωγή εξαρτημάτων χωρίς περιττές αποθήκες, δύσκολες υλικοτεχνικές αλυσίδες ή τον κίνδυνο να κολλήσουν τα εξαρτήματά σας στο κανάλι. Όταν η παραγωγή γίνεται από εσάς ή από τον τοπικό σας συνεργάτη, μπορείτε να εγγυηθείτε ότι τα εξαρτήματα κατασκευάζονται εγκαίρως και σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Ο συνδυασμός αυτού με τη γεωμετρική ελευθερία, τη δομική ελαφρότητα και άλλες ιδιότητες των πολυμερών υψηλής απόδοσης θα ανοίξει νέες ευκαιρίες.