Τρισδιάστατα Εκτυπωμένα Έπιπλα Με Ομορφιά & Σχήμα

Τρισδιάστατα Εκτυπωμένα Έπιπλα Με Ομορφιά & Σχήμα

Πώς ένας αρχιτέκτονας από τη Γουατεμάλα δημιουργεί εκπληκτικά περίπλοκα σχέδια επίπλων που μπορούν να επιτευχθούν μόνο με έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή μεγάλου μεγέθους.

Μια μηχανή γλυπτικής – αυτό είναι το πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Για έναν σχεδιαστή επίπλων, αρχιτέκτονα, και καλλιτέχνη όπως τον Alejandro Estrada, ο τρισδιάστατος εκτυπωτής του είναι ένα εργαλείο στο ίδιο επίπεδο με ένα σφυρί και ένα καλέμι. Δεν επέλεξε αυτή τη μέθοδο επειδή ήταν ταχύτερη, φθηνότερη ή ευκολότερη. Δημιουργεί με έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή επειδή επεκτείνει ότι είναι δυνατό στον σχεδιασμό και προκαλεί τη φαντασία του.

“Όταν ξέρεις να σχεδιάζεις μια γραμμή είναι εντελώς ασήμαντο αν την σχεδιάζεις με ένα ραβδί, με το χέρι, με ένα μολύβι, ή με έναν υπολογιστή,” μας είπε. “Και όταν ξέρεις πώς να σχεδιάσεις μια γραμμή και να βρεις πολύ πιο ακριβείς τρόπους για να το πράξεις, τότε χρησιμοποιείς αυτό το νέο τρόπο για να δημιουργήσεις ένα έργο τέχνης.”

Η τέχνη του Estrada περιλαμβάνει το σύγχρονο σχεδιασμό επίπλων μέσω της πρόσθετης κατασκευής, και συγκεκριμένα με την τεχνολογία του ιταλικής εταιρείας κατασκευής εκτυπωτών WASP.