fbpx

Οι 5 κορυφαίες παρανοήσεις στην 3D εκτύπωση

Οι 5 κορυφαίες παρανοήσεις στην 3D εκτύπωση

Πρίν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την 3D εκτύπωση, πιθανόν να έχετε κάποιες ερωτήσεις ή δισταγμούς σχετικά με αυτή την τεχνολογία. Σε αυτό το blog, θα ρίξουμε μια ματιά στις μεγαλύτερες παρανοήσεις στην 3D εκτύπωση, ώστε να διαλύσουμε τις ανακρίβειες γύρω από την τεχνολογία αυτή και να έχουμε μια τεκμηριωμένη γνώμη.

Οι 3D εκτυπωτές είναι δύσκολοι στην χρήση

Ενώ η τεχνολογία του additive manufacturing φαίνεται υπερβολική, εάν έχετε συνηθίσει την εξωτερική παραγωγή, η λέξη “υπερβολική” δεν είναι η καλύτερη περιγραφή.

Oi 3D εκτυπωτές Ultimaker είναι έτοιμοι για χρήση αμέσως μόλις τους βγάλετε από το κουτί τους. Απλά συνδέστε τους, ακολουθήστε τις οδηγίες καλιμπραρίσματος και ξεκινήστε την εκτύπωση μέσα σε λίγα λεπτά. Η προετοιμασία του σχεδιαστικού αρχείου επίσης διαρκεί λίγα λεπτά, χρησιμοποιώντας φυσικά το σωστό λογισμικό – όπως το Cura –  το οποίο βοηθάει πολύ στην όλη διαδικασία.

schubert-pro-bundle
Το Ultimaker S5 Pro Bundle – όπως όλοι οι Ultimaker 3D εκτυπωτές – είναι έτοιμοι για χρήση αμέσως μόλις βγει από το κουτί του
Η Ultimaker επίσης έχει αυστηρά δοκιμασμένα προφίλ εκτύπωσης  για την ποικιλία των 11 υλικών που  προσφέρει. also offers rigorously tested print profiles for our range of 11 materials. Τα προδιαμορφωμένα προφίλ εκτύπωσης για αυτά τα υλικά, έχουν ως σκοπό να εξοικονομήσετε χρόνο, ώστε να μην χρειάζεται να εισάγεται χειροκίνητα τις παραμέτρους . Εάν εργάζεστε με διαφορετικά υλικά από αυτά της Ultimaker, για να ξεκλειδώσετε παραπάνω εφαρμογές,  το Marketplace της Ultimaker προσφέρει πάνω από 150 προφίλ εκτύπωσης ανάμεσα σε κορυφαίους προμηθευτές νημάτων. Ακόμα αισθάνεστε ότι έχετε περισσότερα να μάθετε; Όταν κάνετε εγγραφή τον Ultimaker 3D εκτυπωτή σας, λαμβάνετε ένα δωρεάν μάθημα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ακαδημίας της Ultimaker.

Η 3D εκτύπωση είναι ακριβή

Ένας 3D εκτυπωτής είναι μία επένδυση. Συγκριτικά με τις άλλες λύσεις παραγωγής, συχνά απαιτείται ελάχιστη δαπάνη, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην επενδύσετε σε αναξιόπιστα  υλικά ή συστήματα που θα σας οδηγήσουν σε δαπανηρά αναλώσιμα και υπηρεσίες. Επιλέγοντας το σωστό μηχάνημα, λογισμικό και υλικό για την δική σας χρήση, είστε σε θέση να αυξήσετε την επιστροφή της επένδυσης, σε μία περίοδο λίγων μηνών.

Χρειάζεστε αποδείξεις; Κάντε τον υπολογισμό της επένδυσης σας εδώ , σ΄ ένα εύχρηστο διαδικτυακό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε πόσο καιρό θα χρειαστεί να αρχίσετε να βλέπετε την επένδυσή σας να αποδίδει.

Η 3D εκτύπωση έχει έλλειψη υλικών

Η 3D εκτύπωση είναι παραπάνω από ένα πλαστικό και η Ultimaker προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία υλικών στην αγορά. Αυτό, σας δίνει την ελευθερία να εκτυπώσετε ότι θέλετε, όπως το θέλετε, χωρίς να βασίζεστε αποκλειστικά σε ιδιόκτητα υλικά.  Από Carbon έως μέταλλο, οι 3D εκτυπωτές μπορούν να δημιουργήσουν εξαρτήματα υψηλής ποιότητας μέσα από μια μεγάλη γκάμα υλικών.

Ultimaker-materials-2

Η 3D εκτύπωση προορίζεται μόνο για πρωτότυπα

Ενώ η τεχνολογία  Fused filament fabrication (FFF) προσφέρει ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων, οργανισμοί σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τρισδιάστατους εκτυπωτές για να δημιουργήσουν εργαλεία, εξαρτήματα και φωτιστικά για συγκεκριμένη ή γενικευμένη χρήση, όπως οι γραμμές παραγωγής της Volkswagen Autoeuropa ή το εργοστάσιο εμφιάλωσης της Heineken. Ορισμένες εταιρείες δημιουργούν ακόμη και εξαρτήματα τελικής χρήσης τόσο σε εφάπαξ όσο και σε εκτυπώσεις μικρής παρτίδας, επιτρέποντάς τους να αποφύγουν μεγάλα κόστη κατασκευής και χρόνους αναμονής.

volkswagen-video-preview
A 3D printed tool used in Volkswagen Autoeuropa assembly lines

Η 3D εκτύπωση προορίζεται μόνο για εξειδικευμένες βιομηχανίες

Η 3D εκτύπωση δεν είναι προσαρμοσμένη σε μια συγκεκριμένη, εξειδικευμένη βιομηχανία. Εταιρείες στην αρχιτεκτονική, την αεροδιαστημική, την κατασκευή, την αυτοκινητοβιομηχανία, την εκπαίδευση και αλλού χρησιμοποιούν την τεχνολογία FFF για να επιτύχουν αποτελέσματα που ξεφεύγουν από τα όρια των παραδοσιακών μεθόδων κατασκευής, αλλάζοντας για πάντα τους τρόπους λειτουργίας τους – είτε αν αυτό πρόκειται για ένα στρατιωτικό τζετ, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο της Formula 3 , ή ένα βιομηχανικό μικροσκόπιο.

zeiss-adapter-plate-ultimaker
Η ZEISS χρησιμοποιεί τους 3D εκτυπωτές για να δημιουργήσει πλάκες προσαρμογέα για τα βιομηχανικά μικροσκόπια 
Είστε έτοιμοι να δείτε τι μπορεί να κάνει η 3D εκτύπωση για εσάς; Επικοινωνήστε μαζί μας!