Οι 5 κορυφαίες παρανοήσεις στην 3D εκτύπωση
Το Ultimaker 2+ Connect είναι εδώ!

Η τεχνολογία MJF στην Θες3D!

6
Νοέ, 2020
Categories: Uncategorized

Η Θες3D είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που επενδύει στην τελευταία τρισδιάστατη τεχνολογία Mulit-Jet Fusion (MJF), της Hewlett Packard. Αυτή η επένδυση αύξησε την καθαρή αξία του κεφαλαίου σε πάνω από 500.000 ευρώ. Η Θες3D από την ίδρυση της το 2016 από τον Jaime Cavazos, γνωρίζει συνεχή ανάπτυξη και πλεόν διευθύνεται από 3 ιδιωτικούς μετόχους με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες της τρισδιάστατης εκτύπωσης, της τρισδιάστατης σάρωσης και του τρισδιάστατου σχεδιασμού. Απασχολεί επί του παρόντος 12 εργαζόμενους, με κεντρικά γραφεία στην Θεσσαλονίκη και ένα υποκατάστημα στην ΑΘήνα. Η επένδυση στο additive manufacturing με τον HP 4200 MJF και την μετεπεξεργασία, έχει θέσει την Θες3D ως την νούμερο ένα επιλογή στις υπηρεσίες της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Ο στόχος της εταιρείας είναι να καλύψει τις απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς και να συνεχίσει να επεκτείνεται με την τεχνολογία αυτή και τις εξαγωγές στις ευρωπαϊκές αγορές, που σύντομα θα είναι πάνω από το 50% του ετήσιου εισοδήματος.

 

 

Το Multi-Jet Fusion είναι μια διαδικασία προσθετικής κατασκευής (layer by layer) από την HP η οποία παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2016, προκαλώντας ενθουσιασμό σε ολόκληρη την βιομηχανία. Η MJF ανήκει στην οικογένεια των τεχνολογιών Powder Bed Fusion (PBF) και μοιράζεται πτυχές τόσο των SLS, όσο και των Material Jetting. Η HP ισχυρίζεται ότι το MJF είναι έως και 10 φορές ταχύτερο από τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες, ικανό να εκτυπώσει έως 12000 voxels ανά στρώση (τα voxels είναι σε 3D όπως τα pixel σε 2D). Προκειμένου η τρισδιάστατη εκτύπωση να μεταβεί από την πρωτοτυποποίηση στην βιομηχανική κατασκευή, τα μηχανήματα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν δύο πράγματα: να παράγουν εξαρτήματα με ακρίβεια, υψηλή ποιότητα/ανάλυση, και να έχουν βελτιστοποιημένες μηχανικές και λειτουργικές ιδιότητες· και να το κάνουν με συνέπεια. Εδώ ακριβώς το MJF προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα. Το MJF χρησιμοποιεί δύο άξονες κάθετους μεταξύ τους, οι οποίοι λειτουργούν ταυτόχρονα στην διαδικασία εκτύπωσης – ο ένας εφαρμόζει την πρώτη στρώση του υλικού, ενώ ο άλλος ψεκάζει την περιοχή εργασίας. Στην συνέχεια, ο ένας άξονας στερεοποιεί την κάθε στρώση και παρέχει την πηγή ενέργειας που απαιτείται για τη σύντηξη του υλικού. Κατόπιν, το σύστημα κλειστού θερμικού ελέγχου, μετράει την θερμοκρασία του τραπεζιού εκτύπωσης και καθοδηγεί την πηγή ενέργειας στις περιοχές όπου χρειάζεται περισσότερη ή λιγότερη ενέργεια ώστε να υπάρχει έλεγχος για την τήξη από στρώση σε στρώση. Αυτό το επίπεδο ελέγχου επιτρέπει στα εκτυπωμένα κομμάτια του MJF να βελτιστοποιούνται μηχανικά, να είναι ακριβή και επαναλαμβανόμενα.

Σε αντίθεση με την τεχνολογία Binder Jetting, όπου χρησιμοποιείται ένας συνδετικός παράγοντας, το MJF έχει δύο συνδετικούς παράγοντες σε επίπεδο voxel: ο ένας της τήξης που δηλώνει πού θα συντηχθεί το υλικό, και ο άλλος είναι ένας συνδετικός παράγοντας που εφαρμόζεται στις άκρες του αντικειμένου με σκοπό τον περιορισμό της σύντηξης. Ο συνδιασμός αυτός επιτρέπει στο σύστημα να διασφαλίσει ότι τα αντικείμενα είναι σωστά συντηγμένα· με ομαλά και λεπτομερή άκρα.

 

 

To ΜJF είναι η καλύτερη επιλογή στο additive manufacturing για χιλιάδες εταιρείες παγκοσμίως και παρέχει την ιδανική λύση για προϊόντα που χρειάζονται ευελιξία στο σχεδιασμό και χαμηλές ποσότητες παραγωγής. Σε σύγκριση με την έγχυση καλουπιού, το additive manufacturing δεν έχει κανένα κόστος εργαλείων και δεν υπάρχουν ελάχιστες απαιτήσεις ποσότητας.

Είστε ευπρόσδεκτοι να επισκεφθείτε τις μονάδες παραγωγής μας στην Θεσσαλονική ή στην Αθήνα και να γνωρίσετε από κοντά και εσείς την πρώτη γραμμή παραγωγής HP 4200 MJF στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια!

Σχετικά νέα