EOS M 290

EOS M 290

Νικητής βραβείου

3D Εκτυπωτής μετάλλων

Με λίγα λόγια

Το πιο εκτεταμένο πορτφόλιο υλικών στην αγορά

Ισχυρό λέιζερ ινών 400 Watt για εξαιρετική ανάλυση λεπτομερειών

Ένα στιβαρό και καθιερωμένο σύστημα με ευρύ φάσμα εφαρμογών

Αναπαραγώγιμη ποιότητα εξαρτημάτων

Η εξαιρετικά υψηλή ποιότητα της δέσμης του σημείου λέιζερ και η εξαιρετική ανάλυση λεπτομερειών είναι ιδανικά για την παραγωγή εξαιρετικά πολύπλοκων εξαρτημάτων με ομοιογενείς ιδιότητες.

Μεγάλη γκάμα υλικών

Με την πιο εκτεταμένη γκάμα επικυρωμένων υλικών και διαδικασιών που διατίθενται στην αγορά, καλύπτονται όλες οι ανάγκες των πελατών.

Ολοκληρωμένη διαχείριση ποιότητας

Η ολοκληρωμένη σουίτα παρακολούθησης επιτρέπει τη διασφάλιση της ποιότητας όλων των δεδομένων που σχετίζονται με την παραγωγή και την ποιότητα σε πραγματικό χρόνο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

EOS M 290

 

 

Όγκος κατασκευής 250 x 250 x 325 mm (9.85 x 9.85 x 12.8 in) (ύψος με πλάκα κατασκευής)
Είδος Λέιζερ Yb-λέιζερ ινών; 400 W
Οπτική ακρίβεια F-φακός θήτασαρωτής υψηλής ταχύτητας
Ταχύτητα σκαναρίσματος έως 7.0 m/s (23 ft./Sec)
Διάμετρος εστίασης 100 μm (0.004 in)
Τροφοδοσία ρεύματος 32 A / 400 V
Κατανάλωση ενέργειας Μέγιστο 8,5 kW/ μέσος όρος 2,4 kW/με θέρμανση πλατφόρμας έως 3,2 kW
Παροχή πεπιεσμένου αέρα 7,000 hPa; 20 m³/h (102 psi; 706 ft³/h)
Διαστάσεις μηχανήματος (W x D x H) 2,500 x 1,300 x 2,190 mm (98.4 x 51.2 x 86.2 in)
Συνιστώμενος χώρος εγκατάστασης ελάχιστο 4,800 x 3,600 x 2,900 mm (189 x 142 x 114 in)
Βάρος περίπου 1,250 kg (2,756 lb)
Λογισμικό EOSPRINT incl. EOS ParameterEditor, EOSTATE Everywhere, EOSCONNECT Core, EOSCONNECT MachinePark, Materialise Magics Metal Package and modules

Παράδειγμα εφαρμογών 3D εκτύπωσης από την EOS M 290

Διαχείριση υλικών Μεταλλικά υλικά

Το πορτφόλιο χειρισμού σκόνης της EOS προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για την προώθηση και το κοσκίνισμα μεταλλικών σκονών. Τα προϊόντα διαθέτουν διαφορετικούς βαθμούς αυτοματοποίησης, είναι κατάλληλα για μικρές ή μεγάλες ποσότητες σκόνης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευέλικτα και ανεξάρτητα από το αντίστοιχο μεταλλικό σύστημα EOS.

IPCM-M extra

Το IPCM-M extra είναι η χειροκίνητη λύση που είναι ευέλικτη στη χρήση με πολλαπλές μηχανές, εύκολη στην κλιμάκωση με την αύξηση της ζήτησης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα μεταλλικά συστήματα EOS.

IPCM-M pro

Το IPCM-M pro είναι μια ημιαυτόματη λύση που εξασφαλίζει εύκολο, γρήγορο και ασφαλή χειρισμό σε ένα κλειστό σύστημα. Μειώνει τα βήματα στη ροή εργασιών χειρισμού σκόνης, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία χρήσης του με πολλαπλά μηχανήματα.

Μεταλλικά υλικά για την EOS M 290

Το EOS M 290 διαθέτει την πιο εκτεταμένη γκάμα επικυρωμένων υλικών και διαδικασιών στην αγορά.

EOS StainlessSteel

Τα κράματα ανοξείδωτου χάλυβα χρησιμοποιούνται σε πολλές βιομηχανίες, όπως η αεροδιαστημική, η ιατρική, η ενέργεια, τα κοσμήματα, η ναυπηγική και ο τομέας των τροφίμων. Οι χημικές και μηχανικές ιδιότητες των κραμάτων μας πληρούν διάφορα διεθνή πρότυπα υλικών.

EOS Aluminum

Τα κράματα αλουμινίου είναι ιδανικά για πολλές εφαρμογές στην αεροδιαστημική και την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι χημικές και μηχανικές ιδιότητες των κραμάτων μας πληρούν διάφορα διεθνή πρότυπα υλικών.

EOS CobaltChrome

Το χρώμιο κοβαλτίου χρησιμοποιείται συχνά σε αεροδιαστημικές και ιατρικές εφαρμογές. Δύο από αυτά τα υλικά είναι πιστοποιημένα για οδοντιατρική αποκατάσταση, π. χ. στεφάνες, γέφυρες και εξαρτήματα οδοντοστοιχιών. Οι χημικές και μηχανικές ιδιότητες των κραμάτων μας πληρούν διάφορα διεθνή πρότυπα υλικών.

EOS NickelAlloy

Τα κράματα νικελίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εφαρμογές: αεροσκάφη, αεριοστρόβιλοι και ναυπηγική. Οι χημικές και μηχανικές ιδιότητες πληρούν διάφορα διεθνή πρότυπα υλικών.

EOS Titanium

Διάφορες εφαρμογές υψηλής απόδοσης στην αεροδιαστημική, την αυτοκινητοβιομηχανία και την ιατρική βιομηχανία χρησιμοποιούν το τιτάνιο λόγω των ιδιοτήτων του. Οι χημικές και μηχανικές ιδιότητες των κραμάτων μας πληρούν διάφορα διεθνή πρότυπα υλικών.

EOS Copper Cu

Χαλκός υψηλής καθαρότητας για το EOS M 290, ώστε να επιτυγχάνεται καλή ηλεκτρική και θερμική αγωγιμότητα για μεγάλη ποικιλία εφαρμογών.

EOS CaseHardeningSteel 20MnCr5

Σκληρυνόμενος χάλυβας με καλή σκληρυνσιμότητα που επιτυγχάνει καλή αντοχή στη φθορά λόγω της υψηλής επιφανειακής σκληρότητας μετά τη θερμική επεξεργασία.

Λογισμικό

Η EOS προσφέρει δοκιμασμένες λύσεις λογισμικού για όλα τα στάδια της διαδικασίας της προσθετικής κατασκευής από την προετοιμασία των δεδομένων σχεδιασμού CAD και την προετοιμασία εργασιών έως τον έλεγχο ποιότητας.

EOSTATE Monitoring

Το EOSTATE είναι η αρθρωτή λύση για την απρόσκοπτη παρακολούθηση όλων των δεδομένων που σχετίζονται με την παραγωγή και την ποιότητα στη βιομηχανική τρισδιάστατη εκτύπωση. Το EOSTATE αποτελείται από 4 ενότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό.

EOSPRINT 2

Το EOSPRINT είναι ένα διαισθητικό, ανοιχτό και παραγωγικό εργαλείο CAM για τα συστήματα EOS που επιτρέπει την ανάθεση και τη βελτιστοποίηση των παραμέτρων κατασκευής για τα δεδομένα CAD σας. Σε συνδυασμό με λογισμικό προετοιμασίας δεδομένων όπως το SIEMENS NX ή το Magics, προσφέρει ένα εκτεταμένο περιβάλλον CAM για την προσθετική κατασκευή για μια ομαλή διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης.

EOSCONNECT Core

Το EOSCONNECT Core είναι η λύση συνδεσιμότητας για την παρακολούθηση της παραγωγής. Τα συστήματα EOS είναι ικανά για IIoT και μπορούν να ενσωματωθούν σε υπάρχουσες υποδομές πληροφορικής μέσω του EOSCONNECT Core. Το EOS προσφέρει μια ανοιχτή διεπαφή για αυτό.

EOSCONNECT MachinePark

Επεκτείνετε τις δυνατότητες του συστήματός σας EOS. Αυξήστε την παραγωγικότητά σας με τις εφαρμογές EOS Web Apps και παρακολουθήστε ολόκληρο το μηχανολογικό σας πάρκο EOS από οπουδήποτε σε έναν διαισθητικό πίνακα οργάνων. Λάβετε αυτόματες ειδοποιήσεις σχετικά με την κατάσταση του μηχανήματος και τις εργασίες εκτύπωσης.

Διαδικτυακό σεμινάριο

Χωρίς ρίσκο, απλά παραγωγή
ικανότητα 6 Sigma στην προσθετική κατασκευή μετάλλων

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνολογίας DMLS για σειριακή παραγωγή.