EOS M 400-4

3D Εκτυπωτής Μετάλλων

EOS M 400-4

Το Εξαιρετικά-Γρήγορο Τεσσάρων-Λέιζερ
Σύστημα

για την προσθετική κατασκευή υψηλής ποιότητας
Μεταλλικών μερών

Έως 4x φορές περισσότερη παραγωγή

Τέσσερα ακριβή λέιζερ ινών 400 Watt

Όγκος κατασκευής

400 x 400 x 400 mm

Παραγωγικότητα

Με όγκο κατασκευής 400 x 400 x 400 mm και τέσσερα λέιζερ, η πλατφόρμα EOS M 400-4 επιτυγχάνει έως και τετραπλάσια παραγωγικότητα, καθιστώντας την ιδανική για βιομηχανικές εφαρμογές. Τέσσερα ακριβή λέιζερ ινών 400 Watt λειτουργούν σε μια περιοχή 250 x 250 mm το καθένα, με επικάλυψη 50 mm.

Αυτοματισμός

Με τη διαισθητική διεπαφή χρήστη, τα ευέλικτα εργαλεία λογισμικού και τα ποικίλα αξεσουάρ, το σύστημα ανταποκρίνεται σε κάθε απαίτηση χρήσης ενός βιομηχανικού περιβάλλοντος παραγωγής. Οι εξαιρετικά αυτοματοποιημένες διαδικασίες και διεργασίες εγγυώνται ευκολία στη λειτουργία.

Ποιότητα

Διατίθεται μία μεγάλη γκάμα υλικών υλικών, από ελαφρά μέταλλα έως ανοξείδωτο χάλυβα, χάλυβες εργαλείων και υπερκράματα. Οποιαδήποτε διεργασία από το EOS M 290 μπορεί να μεταφερθεί στο EOS M 400-4 για να επιτευχθούν ισοδύναμες ιδιότητες των εξαρτημάτων.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

EOS M 400-4

Όγκος Κατασκευής 400 x 400 x 400 mm (15.8 x 15.8 x 15.8 in) (ύψος συμπεριλαμβανομένης της πλάκας κατασκευής)
Τύπος Λέιζερ Yb-fiber laser; 4 x 400 W
Οπτική ακρίβεια 4 F-theta-lenses; 4 σαρωτές υψηλής ταχύτητας
Ταχύτητα σκαναρίσματος έως 7.0 m/s (23 ft/s)
Διάμετρος εστίασης περίπου 100 µm (0.004 in)
Τροφοδοσία ρεύματος 3 x 50 A
Κατανάλωση μέγιστο 45 kW / τυ22 kW
παροχή πεπιεσμένου αέρα 7,000 hPa; 20 m³/h (102 psi; 706 ft³/h)”
Διαστάσεις μηχανήματος (W x D x H) 4,181 x 1,613 x 2,355 mm (164.6 x 63.5 x 92.7 in)
Συνιστώμενος χώρος εγκατάστασης ελάχιστο 6.500 x 6.000 x 3.300 mm (256 x 236 x 130 in)
Βάρος περίπου 4,835 kg (10,659 lb)
Λογισμικό EOSPRINT 2, EOSTATE PowderBed, EOSCONNECT Core, EOSCONNECT MachinePark, Materialise Magics Metal Package και modules


Μεταλλικά υλικά για την EOS M 400-4

Για το EOS M 400-4, διατίθεται μια ευρεία γκάμα υλικών, από ελαφρά μέταλλα έως ανοξείδωτο χάλυβα, χάλυβα εργαλείων και υπερκράματα.

EOS Aluminum AlSi10Mg

Τα μέρη που εκτυπώνονται με τη χρήση EOS Aluminum AlSi10Mg προσφέρουν αντοχή, σκληρότητα και δυναμικές ιδιότητες, καθώς και εξαιρετικές θερμικές ιδιότητες και χαμηλό βάρος.

EOS NickelAlloy IN718

Τα μέρη παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή σε εφελκυσμό, κόπωση, ερπυσμό και ρήξη σε θερμοκρασίες έως 700°C, καθιστώντας το ιδανικό για πολλές εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών.

EOS NickelAlloy HX

Τα μέρη παρουσιάζουν υψηλή αντοχή και αντίσταση στην οξείδωση και σε υψηλές θερμοκρασίες έως 1200°C, καθιστώντας το ιδανικό για εφαρμογές στην αεροδιαστημική, στους αεριοστρόβιλους κ. λπ.

EOS Maraging Steel MS1

Τα εξαρτήματα έχουν εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες και μπορούν να υποστούν θερμική επεξεργασία χρησιμοποιώντας μια απλή διαδικασία θερμικής σκλήρυνσης λόγω γήρανσης για να αποκτήσουν ανώτερη σκληρότητα και αντοχή.

EOS StainlessSteel 316L

Τα μέρη παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο αντοχής στη διάβρωση, ανθεκτικότητα και ολκιμότητα, καθώς και υψηλή αντοχή στα οξέα.

EOS Titanium Ti64

Τα χαρακτηριστικά του τιτανίου το καθιστούν ιδανικό για πολλές εφαρμογές υψηλών επιδόσεων στην αεροδιαστημική, την αυτοκινητοβιομηχανία και την ιατρική.

EOS Titanium TiCP grade 2

Τα χαρακτηριστικά του τιτανίου το καθιστούν ιδανικό για πολλές εφαρμογές υψηλών επιδόσεων στην αεροδιαστημική, την αυτοκινητοβιομηχανία και την ιατρική.


Διαχείριση υλικών Μεταλλικά υλικά

Το πορτφόλιο χειρισμού σκόνης της EOS προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για την προώθηση και το κοσκίνισμα μεταλλικών σκονών. Τα προϊόντα έχουν διαφορετικούς βαθμούς αυτοματοποίησης, είναι κατάλληλα για μικρές ή μεγάλες ποσότητες σκόνης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευέλικτα και ανεξάρτητα από το αντίστοιχο μεταλλικό σύστημα EOS.

IPM M Powder Station L

Το IPM M Powder Station L είναι η πλήρως αυτόματη και έξυπνη λύση διαχείρισης υλικών που προσφέρει έναν κλειστό κύκλο σκόνης σε προστατευτική ατμόσφαιρα αερίου σε μία μόνο μονάδα.


Λογισμικό

Η EOS προσφέρει δοκιμασμένες λύσεις λογισμικού για όλα τα στάδια της διαδικασίας της προσθετικής κατασκευής από την προετοιμασία των δεδομένων σχεδιασμού CAD και την προετοιμασία εργασιών έως τον έλεγχο ποιότητας.

EOSCONNECT Core

Το EOSCONNECT Core είναι η λύση συνδεσιμότητας για την παρακολούθηση της παραγωγής. Τα συστήματα EOS είναι ικανά για IIoT και μπορούν να ενσωματωθούν σε υπάρχουσες υποδομές πληροφορικής μέσω του EOSCONNECT Core. Το EOS προσφέρει μια ανοιχτή διεπαφή για αυτό.

EOSCONNECT MachinePark

Επεκτείνετε τις δυνατότητες του συστήματός σας EOS. Αυξήστε την παραγωγικότητά σας με τις εφαρμογές EOS Web Apps και παρακολουθήστε ολόκληρο το μηχανολογικό σας πάρκο EOS από οπουδήποτε σε έναν διαισθητικό πίνακα οργάνων. Λάβετε αυτόματες ειδοποιήσεις σχετικά με την κατάσταση του μηχανήματος και τις εργασίες εκτύπωσης.

EOSPRINT 2

Το EOSPRINT είναι ένα διαισθητικό, ανοιχτό και παραγωγικό εργαλείο CAM για τα συστήματα EOS που επιτρέπει την ανάθεση και τη βελτιστοποίηση των παραμέτρων κατασκευής για τα δεδομένα CAD σας. Σε συνδυασμό με λογισμικό προετοιμασίας δεδομένων όπως το SIEMENS NX ή το Magics, προσφέρει ένα εκτεταμένο περιβάλλον CAM για την προσθετική κατασκευή για μια ομαλή διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης.

EOSTATE Monitoring

Το EOSTATE είναι η αρθρωτή λύση για την απρόσκοπτη παρακολούθηση όλων των δεδομένων που σχετίζονται με την παραγωγή και την ποιότητα στη βιομηχανική τρισδιάστατη εκτύπωση. Το EOSTATE αποτελείται από 4 ενότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό.