Τι νέο υπάρχει στο Cura 3.1?

Τι νέο υπάρχει στο Cura 3.1?

Αυτή είναι η ώρα για την σταθερή έκδοση του Ultimaker Cura 3.1. Αυτή η καινούρια έκδοση βασίζεται σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του Ultimaker Cura, με νέες λειτουργίες κοπής και διορθώσεις. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους επέλεξαν να δοκιμάσουν την έκδοση beta για να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη.

 

Τα καλύτερα

  • Ένα καινούριο προφίλ για print core 0.25 mm AA, μια καινούρια κεφαλή με εξαιρετικά μικρό πλάτος για υψηλή λεπτομέρεια στις εκτυπώσεις σας.
  • Ένα καινούριο για το Breakaway, ένα καινούριο ξηρό υλικό το οποίο αφαιρείται εύκολα και γρήγορα.
  • Μια βελτιωμένη προβολή Layer – δείτε την ζωντανή προσομοίωση της στρατηγικής της εκτύπωσης με έγχρωμη αναπαράσταση της ροής, για πιο ενημερωμένη ροή εργασιών.
  • Γρήγορα στοιχεία ελέγχου κάμερας – γρήγορα και εύκολα επανατοποθετήστε την προβολή τη κάμερας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά της γραμμής εργαλειών.
  • Αυξημένη ταχύτητα – ταχύτεροι χρόνοι απόκρισης κατά την επεξεργασία, την αλλαγή εκτυπωτών ή προφίλ.
  • Συμβατότητα με το HP 3D Scan Pro 5.

Επεξεργασίες UI

Ταχύτερη ταχύτητα αλλαγής προφίλ. Ο διπλασιασμός και η αφαίρεση ενός προφίλ έπαιρνε αρκετό χρόνο στο Ultimaker Cura, τώρα γίνεται αμέσως.

Ταχύτερη επιλογή εκτυπωτή. Η αφαίρεση ενός εκτυπωτή από τη βιβλιοθήκη είναι στιγμιαία. Δεν υπάρχουν πλέον οθόνες που δεν ανταποκρίνονται.

Πιο γρήγορη ταχύτητα επεξεργασίας. Ένα 5 – 10 % αύξηση ταχύτητας κατά τον υπολογισμό, κατά την εισαγωγή των μοντέλων και την κοπή.

Γρήγορα στοιχεία ελέγχου κάμερας. Καινούρια κουμπιά έχουν προστεθεί στην διασύνδεση με τα οποία μπορείτε γρήγορα να επανατοποθετήσετε την προβολή της κάμερας. Αυτό συμπεριλαμβάνει  ισομετρική όψη, πρόσοψη και προβολή από αριστερά / δεξιά.

View buttons
Από αριστερά προς τα δεξιά: ισομετρική όψη, πρόσοψη και προβολή από αριστερά / δεξιά.

Προβολή στρώματος. Η υπάρχουσα προβολή των layer έχεις αναβαθμιστεί και τώρα συμπεριλαμβάνει μια εικονική κεφαλή εκτύπωσης που προσωμοιώνει την στρατηγική εκτύπωσης. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προεπισκόπηση της  εκτύπωσης βλέποντας το γέμισμα, τα τοιχώματα, και αν οι γραμμές δημιουργούν προεξοχές.  Η διαδρομή του layer έχει προστεθεί για να περιηγηθείτε στη στρατηγική εκτύπωσης του επιλεγμένου στρώματος.

Τα πλήκτρα άμεσης πρόσβασης επιτρέπουν στο χρήστη να πλοηγεί στην προβολή των στρωμάτων. Το επάνω και το κάτω βελάκι μετακινούνται στα Layer, το δεξί και αριστερό βελάκι μετακινούνται στα βήματα των Layer. Κρατώντας το shift + το βελάκι βελτιώνει όλες τις κατευθύνσεις κατά 10.

Layer view
Ένα εικονικό nozzle σας δείχνει την στρατηγική εκτύπωσης του κάθε layer.

Απεικόνιση τροφοδοσίας. Η απεικόνιση τροφοδοσίας έχει προστεθεί στην επιλογή των χρωμάτων στην προβολή των layer.  Οι ροές τροφοδοσίας αντιπροσωπεύονται από αντίστοιχο χρώμα, από μπλε έως κόκκινο. Οι ταχύτητες των 20 mm / s (π.χ. το πρώτο στρώμα της εκτύπωσης) αναπαριστώνται με μπλε χρώματα, κυμαινόμενες σε ταχύτητες 250 mm / s (π.χ. μετακινήσεις κεφαλής εκτύπωσης), που απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο δίνει στον χρήστη μια ιδέα για τις ταχύτητες ανά μοντέλο, επιτρέποντας τον καλύτερο έλεγχο των εκτυπώσεων.

Feedrate demo
Απεικόνιση τροφοδοσίας

Κλείδωμα μοντέλου στην πλατφόρμα. Το εργαλείο μετακίνησης έχει μια καινούρια επιλογή για να κλειδώνεται το επιλεγμένο μοντέλο στην πλατφόρμα. Όταν κλειδώνεται, το μοντέλο δεν μπορεί να μετακινηθεί στον Χ, Υ, Ζ.

Jogging. Το Jogging επιτρέπει στην κεφαλή εκτύπωσης να μετακινηθεί με στοιχεία ελέγχου στην οθόνη. Το Ultimaker 2+ και άλλοι εκτυπωτές RepRap μπορούν τώρα να είναι πλήρως ελεγχόμενοι από το Ultimaker Cura όταν είναι συνδεδεμένοι μέσω USB. Κάθε άξονας μπορεί να κάνει αύξηση jogging σε  0.1, 1, 10.

USB jogging
Οι X, Y και Z άξονες μπορούν τώρα να ελεγχθούν από το Ultimaker Cura όταν είναι συνδεδεμένο μέσω USB.

Μεγάλη φόρτωση μοντέλου. Η φόρτωση μεγάλων / λεπτομερών μοντέλων και η κοπήτους σε υψηλή ανάλυση θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση του Ultimaker Cura σε προηγούμενες εκδόσεις.Έχει προστεθεί μια νέα λειτουργία, η οποία απελευθερώνει την προβολή στρώματος κατά τη μετάβαση σε κατάσταση στερεάς λειτουργίας, επιταχύνοντας τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Ultimaker Cura χωρίς να χάσετε τις πληροφορίες του G-code / layer view.

Φάκελος Scripts. Ένας φάκελος με scripts είναι τώρα διαθέσιμος στον φάκελο του Ultimaker Cura. Αυτός ο φάκελος μπορεί να φορτωθεί με δέσμες ενεργειών μετα-επεξεργασίας, τα οποία θα εμφανίζονται αυτόματα στο Ultimaker Cura.

Συμβατότητα με HP 3D Scan. Τα αποτελέσματα του HP 3D Scan Version 5.3.0 μπορούν κατευθείαν να γίνουν εξαγωγή στο   Ultimaker Cura 3.0.4 και νεότερο.

Βελτιστοποιημένη ροή εργασίας για αναφορές σφαλμάτων. Οι αναφορές σφαλμάτων δημιουργούνται αυτόματα και επιτρέπουν στον χρήστη, σε περίπτωση συντριβής, να στείλει εύκολα την αναφορά του με περιγραφή στους προγραμματιστές.

Ναι και βελτιωμένα χαρακτηριστικά κοπής

Καινούριο προφίλ προστέθηκε για Print Cores 0.25 mm AA print core. To προφίλ συμπεριλαμβάνει υψηλής λεπτομέρειας εκτυπώσεις για να δημιουργήσει υψηλές εκτυπώσεις με ευκολία.

Comparison photos
Το αριστερό εκτυπώθηκε με print core 0.4 mm AA και το δεξί με 0.25 mm AA. Ένα βασικό πλεονέκτημα του  print core 0.25 mm AA είναι η δυνατότητα να εκτυπώνεται υψηλές λεπτομέρειες και κείμενα, που δεν είναι ένα εύκολο κατόρθωμα με άλλους εκτυπωτές. 

Καινούριο προφίλ προστέθηκε για τοBreakaway.  Ένα καινούριο προφίλ προστέθηκε για το Breakaway, ένα καινούριο υλικό στηρίγματος. Αυτό το προφίλ συμπεριλαμβάνει βελτιωμένες ρυθμίσεις εκτυπώσεων για να μπορείτε να εκτυπώσετε εύκολα με το Breakaway. Η μετά επεξεργασία είναι εντελώς ξερή, και είναι χρήσιμη για υγρά ευαίσθητα υλικά. Είναι επίσης πιο γρήγορη η αφαίρεση από το υδατοδιαλυτό υλικό.

Ενεργοποιημένα κινητά μοντέλα. Σε προηγούμενες εκδόσεις, τα μοντέλα πέφτανε στην κατασκευαστική πλάκα όταν τα support δεν ήταν ενεργοποιημένα.  Τα μοντέλα επιπλέουν τώρα όταν η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη (ακόμα και αν δημιουργεί μια κατάσταση αδύνατη στην εκτύπωση). Τα ξεχωριστά μοντέλα μπορούν τώρα να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο ώστε να εκτυπώνονται ως ένα μέρος.

Ανοχή στην κοπή. Μια νέα ρύθμιση στις ρυθμίσεις ποιότητας που επηρεάζει το σημείο κοπής στην ακρίβεια διαστάσεων για διαγώνιες επιφάνειες. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την συμπεριφορά: The user can select the behaviour: Το ‘Inclusive’ κάνει τα κενά στενότερα, το ‘Exclusive’ καθιστά τα κενά ευρύτερα και το ‘Middle’ είναι το ταχύτερο για την επεξεργασία. Όταν χρησιμοποιείται το ‘Middle’, το πρώτο layer θα είναι πιο ψηλό κατά το μισό του ύψους του  για να επανορθώσει το επιπλέον μισό Layer. Μια πιθανή χρήση αυτού του χαρακτηριστικού είναι να δημιουργηθούν καλύτερες ανοχές για τυπωμένες οπές βιδών.

Slicing tolerance

 

Βελτιστοποιημένα zig zag patterns. Τα Zig zag patterns τώρα εκτυπώνονται  με πιο μεγάλη συνέπεια. Οι γραμμές τώρα έχουν ανοχή 5 micronτα οποία εκτυπώνονται έτσι κι αλλιώς, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες ενωμένες γραμμές.

Optimized zig zag patterns

Ευθυγραμμισμένο z-seam για την εσωτερική κίνηση των τοιχωμάτων. Η εσωτερική κίνηση των τοιχωμάτων ευθυγραμμίστηκε με το the z-seam. Αυτό βελτιώνει τον αριθμό των κινήσεων  και των μη επιθυμητών γραμμών.

Σχετική τοποθέτηση στο γέμισμα των patterns. Τα patterns του Infill τοποθετούνται τώρα στο κέντρο των μοντέλων. Κάθε φορά που φορτώνετε το μοντέλο, το γέμισμα τοποθετείται το ίδιο. Μια μετατόπιση μπορεί να εφαρμοστεί για τον πιο ακριβή έλεγχο του γεμίσματος και την προσαρμογή της σε προτίμηση ή αντοχή.

Ανάλυση γραμμής. Καθορίστε την ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ δύο σημείων των G-codes για να δημιουργήσετε πολύγωνα χαμηλότερης ή υψηλότερης ανάλυσης.

Λειτουργία προσαρμοσμένων αλλαγών. Εάν οι ρυθμίσεις του προφίλ τροποποιήθηκαν σε προσαρμοσμένη λειτουργία, εμφανίζεται ένα εικονίδιο επαναφοράς για να ειδοποιηθεί ο χρήστης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να εμφανίσετε τις αλλαγές που έχουν γίνει και επιστρέψτε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις προφίλ.

Διορθώσεις σφαλμάτων

Αυτή η λειτουργία συμπεριλαμβάνει πολλαπλές διορθώσεις σφαλμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αριθμό των στρωμάτων που εμφανίζονται λάθος στην εναλλαγή μεταξύ της προβολής solid και Layer, το σβήσιμο του  Cura κατά την διάρκεια κοπής εάν έχουν ενεργοποιηθεί κάποιες ρυθμίσεις, η εισαγωγή παλαιών αρχείων και πολλά άλλα.

Σημειώσεις

Αναβαθμίζοντας από το Ultimaker Cura 3.1 beta στο Ultimaker Cura 3.1 μπορεί να απαιτείται χειροκίνητη αφαίρεση από τον φάκελο config του χρήστη (βρίσκεται στον υποκατάλογο Ultimaker Cura 3.1 ). Αυτό διορθώνει ένα ζήτημα που δημιουργεί λάθος προφίλ και δεν αντικαθίσταται.

Κατεβάστε το Ultimaker Cura 3.1