ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ultimaker, παγκόσμια πρωτοπόρος κατασκευαστική εταιρεία τρισδιάστατων εκτυπωτών, τον Νοέμβριο ξεκίνησε ένα διαγωνισμό καλώντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο project σχετικό με την εκπαίδευση.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος σχολεία απ’ όλο τον κόσμο και οι νικητές ήταν πάνω από πενήντα. Στην Ελλάδα, είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας φτάνοντας συνολικά τους δέκα, δείχνοντας έτσι με πόση αγάπη και δημιουργικότητα δουλεύουν οι εκπαιδευτικοί μας. Το βραβείο στους διαγωνιζόμενους ήταν ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής Ultimaker για το σχολείο τους, καθώς και ένταξη στο πρόγραμμα Pioneer.
Επιπλέον να τονίσουμε ότι ένα από τα δέκα σχολεία που κέρδισαν ήταν και το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και παρευρεθήκαμε. Έτσι, σήμερα ήμασταν στην ευχάριστη θέση να γνωρίσουμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για να τους παραδώσουμε το βραβείο τους. Επίσης τους παρουσιάσαμε τον καινούριο τους τρισδιάστατο εκτυπωτή Ultimaker 2+ και την καινούρια εξελιγμένη μέθοδο εκπαίδευσης που θα μπορούν να ακολουθούν στο εξής. Στην συνέχεια θα θέλαμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμμετοχή τους αλλά και για την βοήθεια που προσφέρουν με αυτόν τον τρόπο στις επόμενες γενιές να ανακαλύψουν την τεχνολογία του μέλλοντος.

 

 

 

Τέλος, να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Ultimaker που έδωσε την ευκαιρία σε τόσα σχολεία παγκοσμίως, να κερδίσουν έναν από τους κορυφαίους τρισδιάστατους εκτυπωτές και να γνωρίσουν και πρακτικά την επανάσταση αυτής της καινούριας τεχνολογίας.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο στην σελίδα μας στο facebook