fbpx

Η Volkswagen Autoeuropa μεγιστοποιεί την απόδοση παραγωγής με τρισδιάστατα εκτυπωμένα εργαλεία και εξαρτήματα

Η Volkswagen Autoeuropa μεγιστοποιεί την απόδοση παραγωγής με τρισδιάστατα εκτυπωμένα εργαλεία και εξαρτήματα

Η Volkswagen Autoeuropa, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή εικονικών μοντέλων Volkswagen όπως το Scirocco και το Sharan και έχει ετήσια επίπεδα παραγωγής 100.000 αυτοκινήτων, χρησιμοποιεί πλέον την τρισδιάστατη εκτύπωση για να φέρει επανάσταση στη δουλειά της. Η εγκατάσταση της τρισδιάστατης εκτύπωσης ώς βοηθήματα κατασκευής, χρησιμοποιούνται καθημερινά στη γραμμή συναρμολόγησης. Δεν χρειάζεται πλέον να βασίζονται σε εξωτερικούς προμηθευτές για τα εργαλεία και τα εξαρτήματά τους μειώνοντας σημαντικά το κόστος και τον χρόνο από αρκετές εβδομάδες σε λίγες μόνο μέρες.

Τρισδιάστατα εκτυπωμένα κατασκευαστικά βοηθήματα

Η περίπτωση της Volkswagen Autoeuropa δείχνει πώς η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να έχει μεγάλη αξία για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ενώ – παραδοσιακά – η τρισδιάστατη εκτύπωση χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πρωτοτύπων, έχει μεγάλες δυνατότητες για στις κατασκευές που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εργαλείων, εξαρτημάτων και άλλων βοηθημάτων κατασκευής.

3D printed wheel protection jig
Αυτό το τρισδιάστατο εκτυπωμένο προστατευτικό τροχού προμηθευόταν παλαιότερα για 800€ αλλά τώρα μπορεί να εκτυπωθεί για 21€.Ο χρόνος ανάπτυξης εργαλείων μειώθηκε από 56 σε 10 ημέρες.

Εξωτερικοί προμηθευτές

Πριν από τη συνεργασία με την Ultimaker, η Volkswagen Autoeuropa βασιζόταν σε εξωτερικούς προμηθευτές για τα εργαλεία και τα εξαρτήματα της. Αυτές οι εταιρείες τρίτων επιχειρήσεων χρειαζόντουσαν συχνά αρκετές εβδομάδες για να επεξεργαστούν τη μακέτα και την κατασκευή των εν λόγω εργαλείων. Η σημαντική αυτή παρακμή της παραγωγής επηρέασε αρνητικά τη ροή εργασίας της Volkswagen Autoeuropa.

Η ανάθεση σε εξωτερικούς συνεργάτες αποδείχθηκε επίσης δαπανηρή, ιδιαίτερα εάν απαιτούνταν τροποποιήσεις σχεδίου. Κατά την ανάπτυξη νέων βοηθημάτων κατασκευής, η Volkswagen Autoeuropa πρέπει συχνά να κάνει δοκιμές για τυχόν σφάλματα. Αυτό δεν ήταν πρακτικό όταν συνεργαζόταν με άλλες εταιρείες.

Εξοικονόμηση κόστους και χρόνου με την τρισδιάστατη εκτύπωση

Μετά την επικύρωση της ιδέας το 2014, η Volkswagen Autoeuropa διαθέτει 7  Ultimakers στην επιχείρηση και παράγει το 93% των εξωτερικών κατασκευαστικών εργαλείων μέσα στο εργοστάσιο.Η μετάβαση στην τρισδιάστατη εκτύπωση βοήθησε την Volkswagen Autoeuropa να εξοικονομήσει το 91% στο κόστος ανάπτυξης εξαρτημάτων και να μειώσει τον χρόνο κατά 95%.Όπως εξηγεί ο Luis Pascoa, υπεύθυνος στον πιλοτικό τμήμα της Volkswagen Autoeuropa:

Eκτυπώνοντας ακριβώς μια χούφτα εργαλεία μπορούμε να πάρουμε πίσω την αρχική επένδυση.3D printed liftgate badge
Αυτή η υδραυλική πόρτα χρειάστηκε 35 μέρες για την υλοποίηση της όταν κατασκευαζόταν από εξωτερικούς προμηθευτές και το κόστος ήταν 400€. Με την τρισδιάστατη εκτύπωση αυτό ολοκληρώνεται σε 4 μέρες και το κόστο είναι 10€ ανά κομμάτι.
3D printed window gauge at Volkswagen Autoeuropa
Αυτός ο μετρητής παραθύρων κοστίζει 180 € ανά τεμάχιο – τώρα μπορεί να εκτυπωθεί σε τρισδιάστατα με μόλις € 35. Ο χρόνος ανάπτυξης μειώθηκε από 8 σε 6 ημέρες.

Από το 2016, οι εγκαταστάσεις εξοικονόμησαν πείπου 150.000€ – ποσό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σε 250.000€ μέσα στο 2017.Η αρχική επένδυση στις μηχανές Ultimaker ξεπληρώθηκε πλήρως μέσα σε 2 μήνες.Εκτός από αυτές τις εξοικονομήσεις χρόνου και κόστους, τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα εργαλεία είναι πιο εργονομικά και αποδίδουν καλύτερα, καθώς η ανατροφοδότηση μπορεί ευκολότερα να ενσωματωθεί στις επαναλήψεις σχεδιασμού – όλα αυτά προστίθενται σε πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης.

Η ροή εργασίας αλλάζει

Παράγοντας τα εργαλεία στο εργοστάσιο της η Volkswagen Autoeuropa μπορεί να παραλείψει το τμήμα αγοράς και έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ιδέες για νέα ή βελτιωμένα εργαλεία μαζί με τους χειριστές. Αυτό ήταν αδύνατο προηγουμένως, καθώς μόνο λίγες ιδέες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν εγκαίρως.

Ένα καινούριο εργαλείο μπορεί να εκτυπωθεί μέσα σε μία νύχτα και την επόμενη μέρα το πρωί να δοκιμαστεί στο συναρμολογικό τμήμα.Η ανατροφοδότηση τους μπορεί να ενσωματωθεί σε διαδοχικές επαναλήψεις σχεδιασμού μέχρι να γίνει το τέλειο εργαλείο. Αυτό το εργαλείο μπορεί στη συνέχεια να εκτυπώνεται όσες φορές χρειάζεται και με χαμηλό κόστος.

3D printing tools at Volkswagen Autoeuropa
Τα κατασκευαστικά βοηθήματα μπορούν τώρα να εκτυπωθούν τρισδιάστατα μέσα σε μία νύχτα και να δοκιμαστούν την επόμενη μέρα το πρωί, γεγονός που αυξάνει την ταχύτητα της διαδικασίας.

Τρισδιάστατη εκτύπωση και κατασκευή

3D printing offers the potential to revolutionize manufacturing. With a 3D printer in-house, prototypes, tools, and end-use parts can be made quickly and at a fraction of the costs of outsourcing. With desktop 3D printing, manufacturing companies can streamline their production and achieve greater efficiency than ever before. As Luis Pascoa argues;Η εκτύπωση 3D προσφέρει τη δυνατότητα επανάστασης στην κατασκευή. Με τον εκτυπωτή 3D στην επιχείρηση, τα πρωτότυπα, τα εργαλεία και τα εξαρτήματα τελικής χρήσης μπορούν να κατασκευαστούν γρήγορα και με ένα μικρό μέρος του κόστους . Με την εκτύπωση 3D , οι εταιρείες παραγωγής μπορούν να βελτιστοποιήσουν την παραγωγή τους και να επιτύχουν μεγαλύτερη απόδοση από ποτέ. Όπως υποστηρίζει ο Luis Pascoa.

Το Ultimaker είναι μια λύση χαμηλού κόστους που προσφέρει αποτελέσματα υψηλού επιπέδου και ποιότητας. Εάν υπολογίσετε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, το δυναμικό είναι τεράστιο!

Η Volkswagen Autoeuropa καταδεικνύει με σαφήνεια πώς η 3D εκτύπωση μπορεί να φέρει επανάσταση στη ροή εργασίας στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε τι μπορεί να κάνει η Ultimaker για την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να ζητήσετε μια προσφορά.