fbpx

Το Zortrax Inventure αξιοποιεί όσο περισσότερο γίνεται τoν όγκο εκτύπωσης που διαθέτει!

Το Zortrax Inventure αξιοποιεί όσο περισσότερο γίνεται τoν όγκο εκτύπωσης που διαθέτει!

Το Zortrax Inventure αξιοποιεί όσο περισσότερο γίνεται τoν όγκο εκτύπωσης που διαθέτει!

Ενώ η τρισδιάστατη εκτύπωση εισήχθη στη δεκαετία του 1980 ως τεχνολογία ταχείας παραγωγής πρωτοτύπων, έχει πλέον φθάσει σε ένα σημείο όπου μπορεί να εργαστεί και στην κατασκευή. Η τεχνολογία LPD Plus που αναπτύχθηκε για το Zortrax Inventure επιτρέπει την μαζική εκτύπωση τρισδιάστατων κομματιών με αποτελεσματικότητα ίση με έναν πολύ μεγαλύτερο εκτυπωτή 3D μονής εξώθησης.

Στοίβαξη εκτυπώσεων.
Σε έναν εκτυπωτή 3D με εξώθηση, τα μέρη δεν μπορούν να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο. Επειδή οι δομές υποστήριξης είναι κατασκευασμένες από το ίδιο υλικό που είναι και το ίδιο το μοντέλο.Είναι σχεδόν αδύνατο να τα αφαιρέσετε από τις στοιβαγμένες στήλες όταν ολοκληρωθεί η εκτύπωση 3D. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν τα μοντέλα σας είναι σχετικά επίπεδα, όπως ένα σύνολο εξαρτημάτων για να κάνετε ένα ρολόι, το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου χώρου κατασκευής παραμένει ακατοίκητο.

Αλλά με το υδατοδιαλυτό σύστημα υποστήριξης που έχουμε εισαγάγει στο Zortrax Inventure, γίνεται δυνατή η στοίβαξη των μοντέλων το ένα πάνω από το άλλο. Το νερό αφαιρεί τις δομές στήριξης μεταξύ των παρτίδων, αφήνοντας σας έτοιμα τρισδιάστατα τυπωμένα εξαρτήματα έτοιμα για συναρμολόγηση.

Η χρήση ενός 3D εκτυπωτή για παραγωγή μικρής σειράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για τη δημιουργία πρωτότυπων νέων προϊόντων είτε για την κατασκευή προϊόντων που ήδη προσφέρονται. Ο πρώτος είναι κυρίως για την ερμηνεία των σχεδίων. Σε κάποιο σημείο οι αλλαγές στα προϊόντα γίνονται εξελικτικές. Αυτό το στάδιο είναι να πάρει τα στοιχεία σωστά. Το Zortrax Inventure σας επιτρέπει να εκτυπώνετε σε 3D διάφορες επαναλήψεις του ίδιου σχεδιασμού με μία κίνηση.

Μόλις ολοκληρωθεί η εκτύπωση 3D, μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις απαραίτητες δοκιμές σε όλες τις εκδόσεις για να κάνετε άμεσες συγκρίσεις. Μπορείτε να δείτε πώς κάθε ένας από αυτούς το εκτελεί και να καθορίσετε ποια είναι η καλύτερη για τις ανάγκες σας. Το Z-PLA νήμα σε συνδυασμό με το υδατοδιαλυτό Z-SUPPORT θα χειριστεί με ευκολία αυτό το έργο, εξασφαλίζοντας σας ακριβή αποτελέσματα με ελκυστική εμφάνιση.
Επιπλέον, υπάρχουν μερικοί εκτυπωτές 3D διπλής εξώθησης στην αγορά που μπορούν να λειτουργήσουν με υδατοδιαλυτά νημάτα υποστήριξης με βάση το PVA, αλλά αυτό που καθιστά το Zortrax Inventure εξαιρετικό είναι η δυνατότητα να συνδυάζει τέτοια νημάτα με υλικά υψηλής θερμοκρασίας όπως το ABS. Και τα υλικά με βάση το ABS είναι συνήθως τα προϊόντα τελικής χρήσης που κατασκευάζονται στην τεχνολογία χύτευσης με έγχυση.

Έτσι, αφού κάνετε τα πρωτότυπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο 3D εκτυπωτή για την κατασκευή. Ένας συνδυασμός Z-ULTRAT Plus, ενός εξαιρετικά εύκαμπτου νήματος ABS, με υδατοδιαλυτό Z-SUPPORT Plus το καθιστά  ως ένα μοναδικό υλικό με βάση το PVA που μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες έως και 245 ° C (505 ° F). Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φορτώσετε τα μοντέλα σας στο Z-SUITE και να χρησιμοποιήσετε ένα χαρακτηριστικό που τους επιτρέπει να τα μετακινήσετε κατά μήκος του άξονα Z. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τα στοιβάζετε για να γεμίσετε ολόκληρο το χώρο δημιουργίας. Οι απαραίτητες δομές υποστήριξης θα δημιουργηθούν αυτόματα.

Πέρα από όλα τα παραπάνω υπάρχει και η επιχειρηματική λογική. Το κόστος και ο χρόνος που απαιτούνται για την κατασκευή εξαρτημάτων για ρολόγια είναι αρκετά δαπανηρός για την επιχείρηση. Έχει αποδειχθεί ότι η στοίβαξη τριών στηλών και η εκτύπωση 3D με μία κίνηση στο Zortrax Inventure ήταν ελαφρώς ταχύτερη και ελαφρώς φθηνότερη από ό,τι με έναν εκτυπωτή 3D με ενιαία εξώθηση, κάνουν το ίδιο σύνολο τμημάτων σε τρεις διαδρομές.

 

Αλλά ίσως το πιο πολύτιμο κέρδος ήταν ότι το Zortrax Inventure κάνει τη δουλειά χωρίς καμία εποπτεία. Τρεις συνεδρίες για την απομάκρυνση των μοντέλων από την πλάκα κατασκευής και η αφαίρεση των στηριγμάτων με πείρους έχουν αντικατασταθεί με τη λήψη ενός μοντέλου από το Zortrax Inventure και την τοποθέτηση στο σταθμό Zortrax DSS για να διαλυθούν οι δομές στήριξης. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο εκτυπωτής Zortrax Inventure 3D μπορεί να λειτουργήσει ως συσκευή σύντομης παραγωγής.