Thor3D

Σάρωση οποιουδήποτε μέσου / μεγάλου αντικειμένου

Το Thor3D είναι ένας ασύρματος τρισδιάστατος σαρωτής για μεγάλα και μεσαία αντικείμενα (μεγέθους 1-10 μέτρων), όπως άνθρωποι, αυτοκίνητα, γιοτ ή αγάλματα. Με οθόνη αφής και ενσωματωμένο υπολογιστή και μπαταρία, μεταφέρετε αυτήν τη συσκευή οπουδήποτε θέλετε.

Από 12.600,00€

+ΦΠΑ

Το Thor3D έχει ένα μεγάλο οπτικό πεδίο, είναι ασύρματο και χειροκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε το 3D σαρωτή στο χέρι σας, να περπατήσετε γύρω από το αντικείμενο και να το κάνετε ψηφιακό μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε μια βιντεοκάμερα. Η οθόνη αφής του σαρωτή σας δείχνει τι συλλαμβάνει σε πραγματικό χρόνο, έως και 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Δεν υπάρχουν καλώδια, ενσωματωμένη οθόνη αφής και μπαταρία

Η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία επιτρέπει μέχρι 1 ώρα συνεχούς σάρωσης.

Οι περισσότεροι τρισδιάστατοι σαρωτές έχουν τουλάχιστον δύο καλώδια: έναν υπολογιστή και έναν άλλο για τροφοδοσία. Ο δικό μας τρισδιάστατος σαρωτής δεν χρειάζεται καθόλου καλώδια.

Το «Thor» διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη αφής, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε και να σταματήσετε τη σάρωση πιέζοντας ένα κουμπί στην οθόνη και να δείτε τι σαρώνετε ταυτόχρονα.

Ελαφρύ και φορητό

Το «Thor» ζυγίζει λιγότερο από 2kg (~ 4lbs) και έχει μήκος μικρότερο από 40cm (15in). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το πάρετε μαζί σας για να σαρώσετε τους γείτονες ή όταν πετάτε σε ένα αεροπλάνο ή για να επισκεφθείτε ένα απομονωμένο χωριό στο Αμαζόνιο. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα γκρινιάξουν, επειδή ο σαρωτής δεν θα προσθέσει πολύ βάρος μεταφοράς.

Ακριβής, αξιόπιστο και γρήγορο

Το «Thor» μπορεί να παράγει σαρώσεις με 3D ανάλυση έως και 1mm (0.03in), ενώ διατηρεί την ακρίβεια των 0.2mm (0.007in). Ενώ αυτές οι προδιαγραφές είναι παρόμοιες με μερικούς σαρωτές στην αγορά, η καινοτομία είναι το μεγάλο οπτικό πεδίο του Thor (FOV).

Αυτός ο 3D σαρωτής FOV είναι διπλάσιος όσο τίποτα στην αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι η σάρωση πραγματοποιείται στο μισό χρόνο.

Απλό στη χρήση το υλικό και το λογισμικό του.Ο σαρωτής έχει μόνο χρήσιμα κουμπιά στην οθόνη:

Προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο απλό και διαισθητικό.

ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΑΡΩΣΗΣ

Τρισδιάστατη σάρωση μεγάλων στατικών αντικειμένων.

Ιστορικά, η τρισδιάστατη σάρωση μεγάλων αντικειμένων ήταν απογοητευτική για όποιον προσπαθούσε να το κάνει. Διάφορες τεχνολογίες έχουν δοκιμαστεί από επαγγελματίες του κλάδου και έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές και μάλιστα εξοργιστικές κατά περιόδους. Οι σαρωτές Thor3D σχεδιάστηκαν ειδικά για να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις.

Ο σαρωτής Thor3D μπορεί εύκολα να σαρώσει ένα αυτοκίνητο, βάρκα, αεροπλάνο, έπιπλα, στρατιωτική δεξαμενή ή ένα μεγάλο άγαλμα. Ο σαρωτής δεν θα χάσει την ευθυγράμμισή του κατά τη διάρκεια της σάρωσης (κάτι που αποτελεί συχνό πρόβλημα με άλλους σαρωτές), επειδή χρησιμοποιεί μεγάλους δείκτες για να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα. Ο χρήστης ξοδεύει μερικά λεπτά πριν από τη σάρωση, εφαρμόζοντας αυτούς τους δείκτες στο αντικείμενο και στη συνέχεια συλλαμβάνει γρήγορα το αντικείμενο. Η σάρωση με αυτό τον τρόπο, αφαιρεί κάθε αμφιβολία σχετικά με την ποιότητα των δεδομένων, καθώς κάνει τη διαδικασία της καταγραφής εύκολη. Επιπλέον, παραδοσιακά, γυαλιστερά και μεταλλικά αντικείμενα ήταν δύσκολο να σαρωθούν, αλλά το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε εφαρμόζοντας την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία υλικού και λογισμικού του Thor3D.

Τρισδιάστατη σάρωση ανθρώπων.

Οι άνθρωποι κινούνται, αναπνέουν και κουνιούνται. Αυτό καθιστά δύσκολο την 3D σάρωση. Ωστόσο, το Thor3D καθιστά τους ανθρώπους μια αύρα επειδή η διαδικασία σάρωσης διαρκεί περίπου ένα λεπτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να σταθούν ακόμα για τόσο καιρό και ακόμα κι αν κινούνται λίγο, οι ισχυροί αλγόριθμοι λογισμικού του Thor μπορούν να διορθώσουν αυτές τις μικρές αλλαγές στο σχήμα.

Για να σαρώσετε ένα άτομο, ζητήστε από το υποκείμενο να επιλέξει μια στάση και να την κρατήσει. Πάρτε το σαρωτή στο χέρι και περπατήστε γύρω του, συλλαμβάνοντας από κάθε γωνία. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε το θέμα σας σε περιστρεφόμενο τραπέζι (χρησιμοποιήστε το περιστρεφόμενο τραπέζι Thor3D ή οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο στην αγορά) και μετακινήστε το σαρωτή από το κεφάλι του ατόμου στα πόδια του, καθώς περιστρέφεται μπροστά από την κάμερα. Σε αυτή τη λειτουργία σάρωσης, δεν χρειάζονται δείκτες και η μετα-επεξεργασία γίνεται αυτόματα. Και δεδομένου ότι ο σαρωτής είναι ελαφρύς (1,8 κιλά) και φορητός, μπορείτε να τον πάρετε σε συμβάντα και να σαρώσετε δεκάδες άτομα την ημέρα χωρίς να χρειαστείτε υπολογιστή. Την επόμενη μέρα, στο γραφείο, απλώς ολοκληρώστε όλα τα μοντέλα και η δουλειά γίνεται χωρίς ταλαιπωρία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΑΡΩΣΗΣ: <1min
ΜΕΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: <4min
ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: 33.5 Mb

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΑΡΩΣΗΣ: χωρίς δείκτες

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, βγάζετε τη μονάδα flash USB από το σαρωτή και μεταφέρετε τις σαρώσεις σε έναν υπολογιστή. Για την ευκολία σας, έχουμε συμπεριλάβει ένα πρόγραμμα λογισμικού που θα ολοκληρώσει το μοντέλο και θα το εξαγάγει σε μια μορφή που χρειάζεστε.

Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα έχει μια απλή και μια προηγμένη λειτουργία. Η απλή λειτουργία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ενώ η προηγμένη λειτουργία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κόβουν, να εξομαλύνουν, να ευθυγραμμίζουν, να γεμίζουν τρύπες κλπ.

Έτσι επιλέξτε τη λειτουργία με την οποία είστε πιο άνετοι. Προσπαθήσαμε να το καταστήσουμε φιλικό προς το χρήστη, χωρίς να βγούμε από τις προχωρημένες επιλογές. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το λογισμικό Thor3D κάντε κλικ εδώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

Ακρίβεια, μέχρι 200 microns
Ακρίβεια σε απόσταση, μέχρι 0.020% έως 1m
Ανάλυση, μέχρι 1mm
Υφή Ναι, 1.3MP
Πηγή φωτός Λευκό LED
Βέλτιστη απόσταση αποστασιοποίησης 110cm
Συνιστώμμενο μέγεθος αντικειμένου 50cm – 10m
Περιοχή σάρωσης ανά πλαίσιο, mm (min – max) (457 x 610) — (914 x 1220)
Ρυθμός καρέ, μέχρι 10
Ταχύτητα απόκτησης δεδομένων, μέχρι 1 500 000 points/sec
Πολυεπεξεργασία Ναι
Μορφές εξόδου STL, OBJ, WRML, PLY
Διαστάσεις, σε mm 180 x 220 x 360
Βάρος 1.8kg
Ισχύς Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία, έως και 1.0 ώρες
Ισχύς φορτιστή 12V, 60W
Οθόνη αφής Ενσωματωμένη οθόνη 5 ιντσών
Λογισμικό Thor3D Suite (δωρεάν)
Λειτουργίες μεταφοράς δεδομένων USB Flash drive ή WIFI
Ελάχιστες απαιτήσεις υπολογιστή Windows 8.1, 10; Intel Core i7; NVIDIA GeForce 400 ή καλύτερο (με μνήμη από 2GB ή μεγαλύτερη); RAM: 16GB
Θερμοκρασία λειτουργίας +5C — +35C
Υγρασία λειτουργίας 20 – 80%