Snow Business: 3D αντικείμενα για υψηλής αξίας μηχανές χιονιού

Snow Business: 3D αντικείμενα για υψηλής αξίας μηχανές χιονιού

Η Snow Business είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις επιπτώσεις του χιονιού και του χειμώνα. Η εταιρεία αναπτύσσει μηχανές χιονιού που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία ταινιών και τηλεόρασης, καθώς και στις χριστουγεννιάτικες εκθέσεις και άλλες συναυλίες. Χρησιμοποιούν τους εκτυπωτές 3D Ultimaker για πρωτότυπα, λειτουργικές δοκιμές και δημιουργία τελικών εξαρτημάτων για τις μηχανές χιονιού. Η εσωτερική εκτύπωση 3D επιταχύνει σημαντικά την επαναληπτική διαδικασία σχεδιασμού και αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους στην πορεία.

Δεδομένου ότι συνεργάζονται με μεγάλες εταιρείες παραγωγής, οι πιθανότητες είναι ότι το χιόνι που θα δείτε σε μια ταινία έγινε από τη Snow Business. Παραγωγές όπως το 007: James Bond, Kingsmen, ή το Bridget Jones’s Ημερολόγιο έχουν όλα τα εφέ του χιονιού έγιναν απ αυτούς. Ο Paul Denney είναι επικεφαλής της έρευνας στο Snow Business και είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό των μηχανών που ρίχνουν χιόνι. Το μεγαλύτερο μέρος της εστίασης της R&D βγαίνει στο ακροφύσιο του μηχανήματος, όπου το μηχάνημα αναμιγνύει τον αέρα με το ρευστό για να δημιουργήσει το φαινόμενο του χιονιού.

Επαναληπτική διαδικασία R&D

 Όπως εξηγεί ο Paul, τα ακροφύσια έχουν σύνθετη γεωμετρία αέρα και ροής ρευστού, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη χύτευση τους. Ο μόνος τρόπος δημιουργίας νέων ακροφυσίων είναι η 3D εκτύπωση , λέει. Τα νέα ακροφύσια αναπτύσσονται μέσω μιας επαναληπτικής διαδικασίας εκτύπωσης, δοκιμάστε να προσαρμόσετε το μοντέλο και επαναλάβετε – συχνά με πολλές αναθεωρήσεις πριν φτάσετε σε ένα σχέδιο που ταιριάζει με τα υψηλά πρότυπα ποιότητας που έχει ορίσει η εταιρεία.

3D printed Ultimaker ABS nozzle
Η Snow Business εκτυπώνει τρισδιάστατα τα τελικά τους ακροφύσια στο Ultimaker.
iterative design process
Η ανάπτυξη νέων ακροφυσίων γίνεται μέσω μιας επαναληπτικής διαδικασίας, η οποία συχνά λαμβάνει πολλές αναθεωρήσεις.

Εξωτερική ανάθεση

Πριν ξεκινήσει η εταιρεία να συνεργαστεί με την Ultimaker, ανεθετε την παραγωγή ακροφυσίων σε γραφεία υπηρεσιών SLS. Όπως εξηγεί ο Paul, “τα μέρη που παρήγαγαν αυτοί οι προμηθευτές ήταν καλής ποιότητας, αλλά ήταν αργή και ακριβή διαδικασία”. Κάθε φορά που έπρεπε να κάνει μια αλλαγή σχεδιασμού, έπρεπε να κάνει μια νέα παραγγελία για τουλάχιστον £ 125, – και να περιμένει οπωσδήποτε μέχρι 7 ημέρες για να φτάσει το νέο κομμάτι. Αυτό οδήγησε σημαντικά στον κύκλο R & D, οπότε η εταιρεία άρχισε να αναζητά μια λύση που θα μπορούσε να επιταχύνει την επαναληπτική διαδικασία σχεδιασμού.

Αυτό που πραγματικά χρειαζόταν ήταν μια τεχνολογία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνοι τους, επί τόπου, που θα ήταν σε θέση να κάνει ό, τι χρειαζόταν να κάνει. Τότε αγοράσανε το πρώτοτους Ultimaker.

Επιτραπέζια τρισδιάστατη εκτύπωση

Ο Paul πήρε το Ultimaker 2+ για τα πρωτότυπα και την παραγωγή ακροφυσίων για τις μηχανές χιονιού.Σε πλήρη αντίθεση με τη λύση της εξωτερικής ανάθεσης, τώρα μπορεί να εκτυπώσει νέα εξαρτήματα σε λίγες ώρες, σχεδόν χωρίς κόστος (εκτός απο το μικρό κόστος των νημάτων). Ενώ θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία SLS, η εσωτερική λύση αποδείχθηκε πιο αποδοτική μακροπρόθεσμα. Στην πραγματικότητα, ο Paul εκτιμά τον πρώτο εκτυπωτή που αγόρασαν για την εταιρεία και που κατέβαλε πραγματικά αντί για αυτούς την πληρωμή μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες.

Σχεδιασμός ελευθερίας με το Ultimaker 3

. Τα ακροφύσια εκτυπώνονται στον Ultimaker 2+ με ABS. Ο Paul συνήθιζε να χωρίζει το μοντέλο σε δύο κομμάτια και να τα κολλάει μεταξύ τους μετά την ολοκλήρωση της εκτύπωσης. Ο λόγος που γινόταν αυτό ήταν ότι τα υποστηρίγματα απο ABS αφήνουν σημάδια στο τελικό κομμάτι όταν τυπώνονται σαν ένα. Πρόσφατα, η εταιρεία επέκτεινε το εύρος των Ultimaker εκτυπωτών με τους Ultimaker 3. Τώρα ο Paul είναι σε θέση να εκτυπώνει τα ακροφύσια σε ένα κομμάτι με υλικό Nylon και υδατοδιαλυτό υποστήριγμα PVA – χωρίς να αφήνει σημάδια στο τελικό κομμάτι και σώζοντας χρόνο στην διαδικασία της συναρμολόγησης.

Paul operating the Ultimaker 3
Ως αποτέλεσμα των εξοικονομήσεων που επιτυγχάνονται με το Ultimaker, εκτιμήθηκε ότι ο πρώτος εκτυπωτής θα πληρώσει για τον εαυτό του εντός 2 εβδομάδων

Η τρισδιάστατη εκτύπωση στην μηχανική

Ο Paul περιμένει στο μέλλον την 3D εκτύπωση να γίνει “απόλυτα τεράστια”, καθώς κάνει το δρόμο της στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροδιαστημικής. Είναι στην ευχάριστη θέση να είναι στην αρχή αυτής της τεχνολογίας με, όπως ισχυρίζεται, “τους καλύτερους εκτυπωτές στον κόσμο”.

Η επιτραπέζια 3D εκτύπωση μπορεί να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αναπτύσσουν και παράγουν αντικείμενα. Η Snow Business χρησιμοποιεί το Ultimaker σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων πρωτοτύπων, δοκιμών λειτουργίας, και για την κατασκευή τελικών προϊόντων.