Η πραγματικότητα της επένδυσης: Οι πιο επιτυχημένες ιστορίες με την 3D εκτύπωση

Η πραγματικότητα της επένδυσης: Οι πιο επιτυχημένες ιστορίες με την 3D εκτύπωση

Το θεωρείτε δύσκολο να καταλάβετε τι ισχύει με την 3D εκτύπωση στην επιχείρηση σας; Ίσως ήταν πιο εύκολο να κατανοήσουμε τα οφέλη του μελετώντας πραγματικές περιπτώσεις. Οι ακόλουθες εταιρείες έχουν ενσωματώσει την τεχνολογία κατασκευής πρόσθετων στις καθημερινές τους δραστηριότητες με μεγάλη επιτυχία, μεγιστοποιώντας την απόδοση επένδυσης (ROI).

Volkswagen Autoeuropa

Η Volkswagen Autoeuropa χρησιμοποιεί τους 3D εκτυπωτές Ultimaker για να δημιουργήσει εργαλεία και εξαρτήματα για χρήση στην γραμμή παραγωγής. Δημιουργώντας αυτά τα αντικείμενα μέσα στην εταιρεία, ο κατασκευαστής εξοικονόμησε  €475,000 μέσα στα 2 χρόνια που χρησιμοποιούσε την 3D εκτύπωση. Συγκεκριμένα εξαρτήματα δημιουργούνται επίσης μέσα σε κλάσματα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και κόστος.

Ένα σήμα στην πόρτα – το οποίο βεβαιώνει την σωστή θέση του εμβλήματος στο αυτοκίνητο – κοστίζει 10€ ανά κομμάτι, με 4 ημέρες παράδοσης, συγκριτικά με τα 400€ ανά κομμάτι με 35 μέρες παράδοσης όταν γινόταν από εξωτερικό συνεργάτη.

volkswagen-video-preview

Watch the video

ERIKS

Η ERIKS, η οποία προσφέρει τεχνικά στοιχεία και σχετικές υπηρεσίες σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας, χρησιμοποιεί την 3D εκτύπωση στην Alkmaar, στην Ολλανδία για πολλαπλούς σκοπούς. Πιο σχετικά στην απόδοση επένδυσης, είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ασφάλεια – όπως τα εξαρτήματα που βοηθάνε στην γρήγορη και ακριβή συγκόλληση σωλήνων. Αυτά τα εργαλεία βοήθησαν την ERIKS Να εξοικονομήσει περίπου €350,000.

ERIKS: Working clean, certified, and in control with 3D printing

Watch the video

Η εταιρεία Snow

Η εταιρεία Snow χρησιμοποιεί 3D εκτυπωτές Ultimaker για πρωτότυπα, λειτουργικές δοκιμές, και δημιουργία τελικών εξαρτημάτων για τα μηχανήματα χιονιού τα οποία χρησιμοποιούνται στην τηλεόραση και την κινηματογραφική βιομηχανία.

Τα ακροφύσια για αυτές τις μηχανές χιονιού, για παράδειγμα, μπορούν να εκτυπωθούν σε τρισδιάστατη μορφή, αναιρώντας την ανάγκη για υπηρεσία SLS, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και επτά ημέρες και να έχει παραγγελία τουλάχιστον 125 £. Η Snow Business δημιουργεί τα ίδια ακροφύσια εντός επτά ωρών – με 2,50 £ το καθένα. Ο  3D εκτυπωτής της εταιρείας έβγαλε το κέρδος του μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Snow Business.

snow-business-ROI-calculator
Snow Business δημιουργεί nozzles για τα μηχανήματα χιονιού, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα

ZEISS

Τα οπτικά εξαρτήματα Carl Zeiss (ZEISS) εκτυπώνουν 3D μια μοναδική πλάκα προσαρμογέα για καθένα από τα βιομηχανικά μικροσκόπια στην παραγωγή. Η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης 3D εκτυπωτές Ultimaker  για να δημιουργήσει εξαρτήματα και φωτιστικά για χρήση στη συναρμολόγηση.

Χρησιμοποιώντας την 3D εκτύπωση δεν εξοικονομείς μόνο χρόνο αλλά είναι επίσης εξαιρετικά επωφελές για την εξοικονόμηση κόστους και την προοπτική απόδοσης επένδυσης – όταν κάποτε μια διαδικασία κόστιζε 300 € κοστίζει τώρα περίπου 20 € ανά 3D τυπωμένο μέρος.

ultimaker-zeiss-video

Watch the video

Sylatech

Η Sylatech είναι μία  εταιρεία που επενδύει στην χύτευση και χρησιμοποιεί την 3D εκτύπωση για να επιταχύνει την διαδικασία του πρωτοτύπου.  Πριν ενσωματώσουν την τρισδιάστατη εκτύπωση, οι μηχανικοί δεν μπορούσαν να δοκιμάσουν τη λειτουργικότητα του σχεδιασμού χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία επενδύσεων. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δαπανηρή – τυπικά διαρκεί τρεις έως τέσσερις εβδομάδες–, με τους πελάτες να πληρώνουν 2.000-4.000 £ ανά εργαλείο.

Επιπλέον, περίπου το 30% των εργαλείων απαιτούν κάποια αλλαγή, η οποία μπορεί να κοστίσει έως και 900 £. Ωστόσο, με τη βοήθεια της 3D εκτύπωσης, η Sylatech μειώνει τόσο τον χρόνο όσο και το κόστος – με μόνο το 5% των εργαλείων που χρειάζονται τροποποίηση.

sylatech-metal-
Ένα πρωτότυπο που παράγεται από τη Sylatech
Ένας προωστήρας γιοτ, για παράδειγμα, θα διαρκέσει συνήθως τέσσερις εβδομάδες χρόνου ανάπτυξης, με συνολικό κόστος 17.100 £. Όταν χρησιμοποιούνται οι 3D εκτυπωτές Ultimaker, ο χρόνος αυτός μειώνεται σε πέντε ημέρες, με συνολικό κόστος 15.660 £ (αυτό περιλαμβάνει το κόστος εργαλείων). Για τη Sylatech, η περίοδος αποπληρωμής για έναν 3D εκτυπωτή Ultimaker  ήταν μικρότερη από τρεις μήνες. Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις εξοικονομήσεις που μπορείτε να επιτύχετε με την 3D εκτύπωση ; Ρίξτε μια ματιά στην αριθμομηχανή επένδυσης κόστους (ROI), ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε ακριβώς πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κατασκευής πρόσθετων.