Οργανα που απεικονίζονται απο μαγνητική τομογραφία μέσω τρισδιάστατων εκτυπώσεων

Οργανα που απεικονίζονται απο μαγνητική τομογραφία μέσω τρισδιάστατων εκτυπώσεων

Η διεθνής κοινωνία των επαγγελματιών του τομέα της μαγνητικής τομογραφίας πραγματοποίησε την 23η ετήσια συνάντησή της στο διάσημο συνεδριακό κέντρο Metro Toronto στις αρχές Ιουνίου.Μια φορά το χρόνο, ιατρικοί επαγγελματίες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να μοιραστούν ιδέες, να παρουσιάσουν εργαστήρια και να εκπαιδεύσουν ο ένας τον άλλο για να προωθήσουν αυτό το συγκεκριμένο πεδίο έρευνας με την ISMRM. Περισσότεροι από 7000 ειδικοί στον τομέα παρακολουθούν αυτή τη βδομάδα διάσκεψη για να συγχωνεύσουν την τεχνολογία και την εμπειρία με σημαντική πρόοδο.

Σε μια συνεργατική προσπάθεια και από τις δύο εταιρείες, η Philips και η Ultimaker ήθελαν να δώσουν στους συμμετέχοντες κάτι να σκεφτούν στο θέμα της καινοτομίας. Όλοι θα πρέπει ήδη να είναι εξοικειωμένοι με τις ανιχνεύσεις υψηλής ανάλυσης και την εκτεταμένη σουίτα λογισμικού που παρέχει η Philips στους κλινικούς ιατρούς αλλά ποιες δυνατότητες δεν ανακαλύφθηκαν όταν μπορούμε να φέρουμε τέτοιες λεπτομερείς πληροφορίες σε φυσική μορφή;

Ultimaker 3D Printing in Medicine MRI Scans

 

Ultimaker 3D Printing in Medicine MRI Scans 4

 

Ultimaker 3D Printing in Medicine MRI Scans

Προκειμένου να εμπνεύσει τις σωστές ερωτήσεις, η Ultimaker και η Philips επέλεξαν διάφορα κλινικά παραδείγματα που ήταν ιδανικά για προβολή. Τα αρχεία του DICOM (ψηφιακή απεικόνιση και επικοινωνία στην ιατρική) προετοιμάστηκαν και μεταφράστηκαν από δεδομένα μαγνητοσκοπημένης απεικόνισης σε αρχεία .STL προκειμένου να εκτυπωθούν στο Ultimaker 2 Extended. Μια αορτή με ένα πολύ ορατό ανευρύκωμα, ένα μοντέλο εγκάρσιας τομής ενός γόνατος, ένα ολόκληρο ανθρώπινο εγκέφαλο και ένας συνδυασμός πλήρους ανθρώπινου κεφαλιού με τον εγκέφαλο εκτεθειμένο. Μπορείτε να δείτε την χρονική καμπή του πώς εκτυπώθηκε το κεφάλι και ο εγκέφαλος παρακάτω. Η εκστατική ανταπόκριση των παρευρισκομένων που είδαν την οθόνη μιλάει απο μόνη της και προκάλεσε κάποιες πραγματικά σπουδαίες συνομιλίες και ιδέες.

Τρισδιάστατη εκτύπωση εγκεφάλου και κεφαλής

Για τους κλινικούς ιατρούς που εξετάζουν καθημερινά τις εικόνες μαγνητικής τομογραφίας, είναι φυσιολογικό να ερμηνεύουν μια 2D μαγνητική τομογραφία και να μεταφράζουν γρήγορα αυτό στο μυαλό τους, το που βρίσκονται μέσα στην ανθρώπινη ανατομία. Ωστόσο, για να το δείξουμε σε ανθρώπους  όπως οι σπουδαστές, οι ασθενείς ή οι άνθρωποι της βιομηχανίας, είναι πολύ πιο δύσκολο για εκείνους που δεν είναι τόσο καλά εξοικειωμένοι με την ανατομία να οπτικοποιήσουν τη μαγνητική τομογραφία με τον ίδιο τρόπο. Τόσοι πολλοί συμμετέχοντες έσπευσαν να παρατηρήσουν πώς η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα διδασκαλίας στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση στον κλάδο.

Ultimaker 3D Printing in Medicine MRI Scans

Πολλοί ερευνητές που είναι ήδη εξοικειωμένοι με την εκτύπωση 3D έχουν σχολιάσει πόσο συμπαγής, εύκολο στη χρήση, με υψηλή ποιότητα και οικονομικά αποδοτικό είναι το Ultimaker 2 Extended συγκρίνεται με μερικούς από τους πιο ακριβούς βιομηχανικούς εκτυπωτές 3D. Ενώ εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες, πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το Ultimaker θα μπορούσε εύκολα να χρησιμεύσει ως το πρωτογενές εργαλείο δημιουργίας πρωτοτύπων λόγω της ταχύτητας και των χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης που απαιτούνται για την παραγωγή αναθεωρημένης τρισδιάστατης εκτύπωσης μετά από τρισδιάστατη εκτύπωση. Όταν είναι ευχαριστημένοι με το σχεδιασμό, μπορούν να αναθέσουν στο εξωτερικό το τελικό μέρος το οποίο συνήθως απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και κόστος για την παραγωγή. Μια ροή εργασίας που έχει ασφαλώς νόημα στην αποδοτικότητα και το κόστος στο σχεδιασμό.

Οι εμπειρίες του Ultimaker στο ISMRM

Με μια τόσο πειστική εμφάνιση στο περίπτερο που προκάλεσε μερικές πραγματικά εμπνευσμένες ιδέες, η Ultimaker και η Philips σχημάτισαν μια θαυμάσια συνεργασία για να μεταφέρουν ένα συνεπές μήνυμα στην ISMRM. Το πνεύμα της καινοτομίας είναι εδώ. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο εξέχουσα η τρισδιάστατη εκτύπωση θα γίνει στο ISMRM το 2016 που θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη.

Ultimaker 3D Printing in Medicine MRI Scans

 

Ultimaker 3D Printing in Medicine MRI Scans

Σχετικά με το ISMRM

Η Διεθνής Εταιρεία Μαγνητικού Συντονισμού στην Ιατρική είναι μια μη κερδοσκοπική επαγγελματική ένωση αφιερωμένη στην προώθηση της επικοινωνίας, της έρευνας, της ανάπτυξης και της εφαρμογής τεχνικών μαγνητικού συντονισμού στην ιατρική και τη βιολογία. Η Εταιρεία παρουσιάζει ετήσιες συναντήσεις και χορηγούς σε σημαντικά εκπαιδευτικά και επιστημονικά εργαστήρια. Είμαστε διαπιστευμένοι από το Συμβούλιο Διαπίστευσης για Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση για να παρέχουμε συνεχή ιατρική εκπαίδευση για τους γιατρούς.

Σχετικά με την φροντίδα υγείας της Philips στο ISMRM

Στη Philips, έχουμε μια μακρά ιστορία μετατροπής της έρευνας σε σημαντική καινοτομία, βελτιώνοντας τη ζωή των κλινικών και των ασθενών. Εξετάζουμε πέρα ​​από την τεχνολογία τις εμπειρίες των ανθρώπων που βρίσκονται στην καρδιά της περίθαλψης – οι ασθενείς, οι κλινικοί ιατροί και οι φροντιστές – για να ξεκλειδώσουμε τις ιδέες σε ολόκληρο το ταξίδι του ασθενούς. Είμαστε αφιερωμένοι να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις σας με τη συνεργασία μας για να δημιουργήσετε σημαντικές καινοτομίες.