fbpx

Οι 3D Εκτυπωτές Μετάλλων στην Thes3D!

Οι 3D Εκτυπωτές Μετάλλων στην Thes3D!

Η Thes3D πρωτοπορεί για άλλη μια φορά και φέρνει πρώτη τους 3D εκτυπωτές μετάλλων στην Ελληνική αγορά και ανακοινώνει με μεγάλη χαρά άλλη μια επιτυχημένη συνεργασία με την EOS, την κορυφαία Γερμανική εταιρεία 3D εκτυπωτικών λύσεων παγκοσμίως.Η EOS ιδρύθηκε το 1989 και παρέχει υπεύθυνες κατασκευαστικές λύσεις μέσω της βιομηχανικής τρισδιάστατης εκτύπωσης και συνδυάζει υψηλή ποιότητα, καινοτομία, βιώσιμες πρακτικές αλλά και αποδοτικότητα στην παραγωγή. Εμφανίστηκε την εποχή που υπήρξαν οι πρώτες πατέντες προσθετικής κατασκευής και εξελίχθηκε μέσω των διαφορετικών τεχνολογιών και υλικών, ενεργώντας υπεύθυνα και για τον πλανήτη μας. Όραμα της είναι να παρέχει βιομηχανικού επιπέδου Additive Manufacturing υλικά, συστήματα, διαδικασίες και υπηρεσίες. Η Thes3D επέλεξε αυτή την εταιρεία για την παροχή μηχανημάτων και υλικών ώστε να ικανοποιήσει ποικίλες ανάγκες των πελατών της.
Ενώ στην αρχική φάση της επιχείρησης EOS κυριαρχούσε ακόμη η τεχνολογία της στερεολιθογραφίας, από το 1997 επικεντρώνεται αποκλειστικά στο Laser Sintering. Αυτή ήταν μια μακρόπνοη απόφαση εκείνη την εποχή αλλά μία σωστή στρατηγική, όπως αποδείχθηκε αργότερα.
Η διεργασία με powder-bed είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τη σημερινή ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά αλλά και για αμέτρητες άλλες εφαρμογές.
Αυτό ισχύει τόσο για την ποιότητα και την παραγωγή, όσο και για την ταχύτητα και το κόστος παραγωγής των εξαρτημάτων.
Ένας ακόμη παράγοντας επιτυχίας της EOS, ήταν ότι ήταν σε θέση να προσφέρει συστήματα ΑΜ για την επεξεργασία τόσο πολυμερών όσο και μετάλλων από το αρχικό στάδιο, καθώς και τα υλικά, τις διαδικασίες και το λογισμικό προσαρμοσμένα σε αυτά τα συστήματα για καλύτερα αποτελέσματα. Προκειμένου να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο τις εταιρείες στη χρήση της τεχνολογίας ΑΜ, η EOS ίδρυσε το 2015 τη μονάδα συμβουλευτικών υπηρεσιών Additive Minds. Με πάνω από 300 επιτυχημένα έργα πελατών, οι περισσότεροι από 100 ειδικοί της Additive Minds είναι από τους πιο επιτυχημένους συμβούλους ΑΜ παγκοσμίως.
Σήμερα, απασχολεί συνολικά περισσότερους από 1. 200 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, ενώ αρχικά η ομάδα γύρω από τον Dr Langer αποτελούνταν από μόλις τέσσερα άτομα. Η EOS είναι οικογενειακή και ανεξάρτητη εταιρεία, με καθορισμένες αξίες που αποτελούν τη βάση της εταιρικής της κουλτούρας.
Οι πιθανές εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι πρακτικά απεριόριστες, καθώς είναι ικανή να παράγει εύκαμπτα, ελαφριά και σταθερά εξαρτήματα που χρησιμοποιούν μόνο τόση πρώτη ύλη όση χρειάζεται για την κατασκευή του προϊόντος. Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία της EOS χρησιμοποιούνται αντίστοιχα σε διάφορους κλάδους και τομείς της ζωής: είτε πρόκειται για εξαρτήματα εξοικονόμησης
καυσίμων στον τομέα της αεροπλοΐας, είτε για ανταλλακτικά κατά παραγγελία για λεωφορεία και τρένα, είτε για προσθετικά εξαρτήματα που δημιουργούνται ξεχωριστά για κάθε ασθενή.

Η αυξανόμενη χρήση της ΑΜ στην παραγωγή συνοδεύεται από την ανάγκη ενσωμάτωσης αυτής της τεχνολογίας σε υφιστάμενα περιβάλλοντα παραγωγής. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μια εξαιρετικά ευέλικτη παραγωγή που θα συνδυάζει βέλτιστα τη βιομηχανική τρισδιάστατη εκτύπωση και τις συμβατικές τεχνολογίες κατασκευής σε ένα ψηφιακό εργοστάσιο – μια εξέλιξη που η EOS προωθεί ενεργά.
Σύμφωνα με τον Dr. Adrian Keppler, Διευθύνοντα Σύμβουλο της EOS:

«Η δημιουργία ολοκληρωμένων ψηφιακών πλατφορμών παραγωγής είναι ένας σημαντικός στόχος που επιδιώκουμε να επιτύχουμε τα επόμενα χρόνια. Δεν πρόκειται μόνο για την παροχή των σωστών λύσεων τρισδιάστατης εκτύπωσης, αλλά και για την αξιολόγηση, το σχεδιασμό, τη ρύθμιση και τη βελτιστοποίηση των κυψελών παραγωγής ΑΜ ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες της ψηφιοποίησης»

 

Ως μέρος του οικοσυστήματος EOS, η EOS είναι ιδανικά τοποθετημένη για το μέλλον. Το οικοσύστημα EOS, το οποίο δημιουργήθηκε και επεκτάθηκε επί σειρά ετών από τον Dr Langer, είναι ένα πολυεπίπεδο δίκτυο επενδύσεων EOS, της εταιρείας AM Ventures και εξωτερικών εταίρων, το οποίο υποστηρίζει πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις. Η συνεργασία μεταξύ των διαφόρων εταιρειών συνδυάζει την τεχνογνωσία για να επιτρέψει την εφαρμογή λύσεων κατασκευής κατά παραγγελία σε ολόκληρη την αλυσίδα – από την αρχική ιδέα μέχρι το σχεδιασμό και τη μηχανική, την παραγωγή, τη μετεπεξεργασία και τελικά το τελικό εξάρτημα. Για παράδειγμα, ένας τομέας εφαρμογής με μεγάλες δυνατότητες είναι η αεροδιαστημική βιομηχανία, ώστε να καταστεί δυνατή η περαιτέρω καινοτομία στους πυραυλοκινητήρες.
Ακόμη και μετά από 30 χρόνια, η EOS παραμένει πιστή στην αρχική της αποστολή: Την διαμόρφωση του μέλλοντος της παραγωγής.
Στην ιστοσελίδα μας www.thes3d.gr μπορείτε να βρείτε όλους τους βιομηχανικούς 3D εκτυπωτές μετάλλων EOS, αλλά και τους SLS, Laser Sintering κλπ. Επίσης, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ζητήσετε προσφορά ή επιπλέον πληροφορίες. Κάποιο μέλος της ομάδας μας θα βρίσκετε στην ευχάριστη θέση να σας εξυπηρετήσει!