Νέες βιομηχανικές ρητίνες : Grey Pro & Rigid

Νέες βιομηχανικές ρητίνες : Grey Pro & Rigid

Δύο βασικοί παράγοντες εμπόδισαν την εκτύπωση 3D να επεκταθεί σε ευρύτερες εφαρμογές: τα υλικά και το κόστος ανά τμήμα. Με την ανάπτυξη 3D εκτυπωτών χαμηλού κόστους όπως το Form 2 και Fuse 1, η Formlabs εργάζεται συνεχώς για να μειώσει το κόστος ανά τμήμα, αντιμετωπίζοντας το αποσβεσμένο κόστος της εργασίας και της ιδιοκτησίας εξοπλισμού.

Τώρα πια δύο νέες προσθήκες υπάρχουν στα ράφια της Formlabs για τις Βιομηχανικές Ρητίνες, επεκτείνοντας τις επιλογές σας για λειτουργικά πρωτότυπα προϊόντα τρισδιάστατης εκτύπωσης και παραγωγή μικρού όγκου στο Form 2.

Το Grey Pro Resin είναι ένα ευέλικτο πρωτότυπο υλικό, κατάλληλο για λειτουργικά μέρη και απαιτητικές δοκιμές. Η Rigid Resin το πρώτο υλικό που ενισχύεται από γυαλί, προσφέρει πολύ μεγάλη ακαμψία και στιλβωμένο φινίρισμα και είναι ιδανικό για ακριβή εκτύπωση ισχυρών, λεπτών χαρακτηριστικών.

Με την εισαγωγή ευέλικτων, εξελιγμένων υλικών όπως αυτά, η Formlabs προσπαθεί συνεχώς να ξεπεράσει τα όρια της τρισδιάστατης εκτύπωσης, καθώς και το τι μπορεί να παράγει πρόσθετα σε όλη τη βιομηχανία.

Η υψηλή ακρίβεια, η μέτρια επιμήκυνση και η αντοχή στην παραμόρφωση της ρητίνης Grey Pro την καθιστούν ένα ευέλικτο υλικό κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών μηχανικής.

Η βιβλιοθήκη των Standard Resins προσφέρει πολλές επιλογές για πρωτότυπα αλλά και μοντέλα σχεδιασμού με ομαλές επιφάνειες που δείχνουν την ακριβής λεπτομέρεια,γνωρίζοντας βέβαια ότι για αυστηρά πρακτικά πρωτότυπα ,δοκιμαστικής λειτουργίας και προσαρμογής, τα μέρη πρέπει να είναι σε θέση να αντέχουν περισσότερη πίεση.

Χρησιμοποιήστε το Grey Pro για εφαρμογές όπως δοκιμαστικής μορφής και προσαρμογής, πρωτότυπων προϊόντων με έγχυση, καλούπια καλουπιών για πλαστικά και σιλικόνες και εξαρτήματα για την κατασκευή.

Η Regid Resin είναι ενισχυμένη με γυαλί, προσδίδοντας αίσθηση και στιλβωμένο φινίρισμα. Με το υψηλότερο συντελεστή εφελκυσμού οποιασδήποτε ρητίνης Formlabs, η Regid Resin είναι πολύ σκληρή και μη υποχωρητική. Αυτό το υλικό έχει καλή αντοχή στην κρούση και υψηλή σταθερότητα με την πάροδο του χρόνου.

Χρησιμοποιήστε την άκαμπτη ρητίνη για να εκτυπώσετε στροβίλους και πτερύγια ανεμιστήρων, εξαρτήματα και εργαλεία, πολλαπλές συσκευές, περιβλήματα για ηλεκτρικές και αυτοκινητοβιομηχανικές εφαρμογές και άλλα μέρη που απαιτούν υψηλή ακαμψία, χαμηλό ερπυσμό και μεγάλη σταθερότητα με την πάροδο του χρόνου.