Μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας παραγωγής με τρισδιάστατα τυπωμένα συναρμολογούμενα εργαλεία & εξαρτήματα

Μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας παραγωγής με τρισδιάστατα τυπωμένα συναρμολογούμενα εργαλεία & εξαρτήματα

Με τη χρήση τρισδιάστατων εκτυπωμένων εργαλείων, σφιγκτήρων και εξαρτημάτων, η Volkswagen Autoeuropa μειώνει τη λειτουργία του κύκλου, το εργατικό δυναμικό και την ανάγκη για επαναδιαμόρφωση, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την εργονομία του εργαλείου. Επιπλέον, το επιτυγχάνουν σε ένα δέκατο του συνήθους κόστους. Η εταιρεία εκτιμά ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για να εξοικονομήσουν 250.000 ευρώ μέχρι τα τέλη του 2017.

Πρόκληση και λύση

Challenge

Πρόκληση

Πριν την συνεργασία με την  Ultimaker, η Volkswagen Autoeuropa χρησιμοποιούσε εξωτερικούς προμηθευτές για την κατασκευή των προσαρμοσμένων εργαλείων και πρωτοτύπων. Η διαδικασία διαρκούσε μερικές βδομάδες. ειδικά όταν απαιτούνταν πολλαπλά σχέδια ή συναρμολογήσεις. Επίσης απαιτούνταν παραπάνω γραφειοκρατία, προσφορές, περισσότερα λάθη και όλα αυτά καθυστερούσαν την όλη διαδικασία της κατασκευής και φυσικά με πρόσθετο κόστος.

Solution

Λύση

Μετά την επικύρωση της ιδέας το 2014, η Volkswagen Autoeuropa τώρα έχει στην κατοχή της 7 τρισδιάστατους εκτυπωτές Ultimaker, με το 93% που κατασκευαζόταν σε εξωτερικούς προμηθευτές, πλέον τα εργαλεία κατασκευάζονται στο εργοστάσιο.Μέσα σε 2 χρόνια, το κόστος συναρμολόγησης των εξαρτημάτων αυξήθηκε από 70% σε 95%. Η Ultimaker βοήθησε την Volkswagen Autoeuropa να δοκιμάσει λύσεις χωρίς επικοινωνεί με προμηθευτές και να μειώσει τον χρόνο κατά μέσο όρο σε 8 εβδομάδες.

Εξωτερικοί προμηθευτές

Τρισδιάστατοι εκτυπωτές Ultimaker

Κόστος ανά τεμάχιο €180 Κόστος ανά τεμάχιο €35
Διάρκεια έργου 8 μέρες Διάρκεια έργου 6 μέρες

Επιτυγχάνει την καλύτερη ακρίβεια για την τοποθέτηση του πίσω τριγωνικού παραθύρου, εξασφαλίζοντας τέλειο φινίρισμα.

Αποτελέσματα

Complete customization

Ολοκληρωμένη προσαρμογή

Ενώ πρίν η χρήση του σφιγκτήρα ή ο σχεδιασμός εγκατάστασης δεν ήταν πρακτικός τώρα είναι μια βιώσιμη επιλογή. Η λειτουργία και η απόδοση γίνονται οι κύριοι παράγοντες του σχεδιασμού, όχι το κόστος ή ο χρόνος. Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα εξαρτήματα  είναι ευχάριστα εργονομικά, μηχανικά και ελάφριά.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία

Accelerated delivery

Ταχεία παράδοση

Η εκτύπωση εξαρτημάτων κατά παραγγελία στο εσωτερικό επιταχύνει τη διαδικασία κατασκευής και παράδοσης, με αποτέλεσμα την ταχύτερη υλοποίηση. Χρησιμοποιώντας τους εκτυπωτές Ultimaker 3D, η Volkswagen Autoeuropa μείωσε το χρόνο ανάπτυξης εργαλείων κατά 95%.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα τρισδιάστατα εργαλεία

Unlimited revisions

Απεριόριστες αναθεωρήσεις

Η Ultimaker παρέχει την ευελιξία και την αυτονομία με συνεχή βελτίωση. Η λειτουργία και ο σχεδιασμός μπορούν να επαληθευτούν εκτυπώνοντας το πραγματικό εξάρτημα και οι νέες επαναλήψεις μπορούν να γίνουν μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς επιπτώσεις.

Τρισδιάστατη εκτύπωση για λειτουργικά πρωτότυπα

Cost-effectiveness

Κόστος και αποτελεσματικότητα

Εκτυπώνοντας πρωτότυπα στο εργοστάσιο της η Volkswagen Autoeuropa κατόρθωσε  91% μείωση του κόστους σε σύγκριση με όταν συνεργαζόταν με εξωτερικούς προμηθευτές (περίπου €150,000 το 2016 με στόχο την εξοικονόμηση €250,000 το 2017).

Τρισδιάστατα εκτυπωμένα τελικά εξαρτήματα