Ιστορίες βιβλιοθήκης: Γίνονται πολλά περισσότερα από τον απλό δανεισμό βιβλίων

Ιστορίες βιβλιοθήκης: Γίνονται πολλά περισσότερα από τον απλό δανεισμό βιβλίων

Για πάνω απο δύο χρόνια το πρόγραμμα μας σχετικά με την τρισδιάστατη εκτύπωση στη βιβλιοθήκη της πόλης Marin, είχε τεράστια επιτυχία. Η πρόθεση μας ήταν να φέρουμε καινούριες τεχνολογίες σε μια κοινωνία που δεν έχει πρόσβαση σε πόρους που οι άλλοι θεωρούν δεδομένους. Επίσης  θέλαμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα δημιουργών αποτελούμενη από άτομα από όλο τον κόσμο. Δουλέψαμε με τα τοπικά σχολεία για να ενσωματώσουμε την τρισδιάστατη εκτύπωση και τον σχεδιασμό σε ένα πρόγραμμα για μετά το σχολείο. Κατα την διάρκεια του καλοκαιριού, πραγματοποιήσαμε έναν διαγωνισμό σχετικά με την σχεδιάση ενός αυτοκινήτου απο καουτσούκ  στον οποίο οι μαθητές μάθαιναν τρισδιάστατο σχεδιασμό και μετά χρησιμοποιούσαν τις γνώσεις τους για να σχεδιάσουν το αυτοκίνητο απο καουτσούκ.  Στη συνέχεια έτρεξαν το αυτοκίνητο για ταχύτητα και απόσταση.

Marin City students learning 3D design

Οι μαθητές στην πόλη Marin, μαθαίνουν τρισδιάστατο σχεδιασμό.

The public has used the 3D printers to prototype innovative designs and prototypes. A hiker and blogger designed a piece he dubbed “The Party Hat.” The object enabled him to drastically reduce his load when hiking as it allows him to use his two hiking poles as a quick tent prop up. He blogged about the details in this post.

Το κοινό χρησιμοποίησε τους τρισδιάστατους εκτυπωτές για καινοτόμα σχέδια και πρωτότυπα. Ένας πεζοπόρος και blogger σχεδίασε ένα κομμάτι που ονομάστηκε “Το καπέλο του πάρτυ” . Το αντικείμενο του επέτρεψε να μειώσει δραστικά το φορτίο του κατά την πεζοπορία, και να χρησιμοποιήσει τους δύο πόλους πεζοπορίας του ως μια γρήγορη στήριξη σκηνών. Για τις λεπτομέρειες έκανε ανάρτηση στο blog του.

Showing Ultimaker’s Luis Rodriguez the Party Hat
Ο Luis Rodriguez παρουσιάζοντας “Το καπέλο του Πάρτυ”

Άλλος ένας πατρονίστ δημιούργησε  ένα κομμάτι για να γίνεται πιο εύκολη η αλλαγή των ιστίων στα ιστιοφόρα κατα την διάρκεια ενός αγώνα. Αυτό ήταν λίγο πιο μυστικό από το “Καπέλο του πάρτυ”, καθώς σχεδίαζε να κατοχυρώσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ιδέα και να πουλήσει την εφεύρεσή του.Επί του παρόντος, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του εκκρεμεί και το προϊόν του, που ονομάζεται Foiling Rabbit, είναι προς πώληση. Επιτρέπει στους άξονες του ιστιοφόρου να παραμένουν με λύπανση ώστε να μην απαιτούνται από τρία ή τέσσερα άτομα να αλλάξουν ένα πανί.Μειώνει επίσης σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται. Αυτό είναι πολύτιμο για τους αγώνες βαρκών όπου πρέπει να προσαρμόζοντε όλες οι συνθήκες σε μια στιγμή.

3D Printer Cart at the Marin City Library

Το καλάθι του τρισδιάστατου εκτυπωτή Ultimaker στην πόλη Marin

Έχουμε πολλούς άλλους πατρονίστ που έχουν πρωτότυπες εφευρέσεις, αλλά μέχρι στιγμής μπορώ να μιλήσω μόνο για αυτές. Όπως μπορεί να μαντέψετε, οι εφευρέσεις αυτές περιλαμβάνουν πολλές διαφορετικές επαναλήψεις και τελειοποιήθηκαν σε αρκετούς μήνες. Η Ultimaker έχει πετύχει πολύ καλά στην αξιοπιοπιστία και την ποιότητα.

Επίσης πρόσφατα συνεργαζόμαστε με την βιβλιοθήκη στην Tiburon φτιάχνοντας χέρια για τα παιδάκια που δεν έχουν μέσω του e-Nable. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα κεντρικό σημείο γι αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν στην συγκέντρωση και στην δωρεά για την δημιουργία αυτών των χεριών. Έχοντας τον τρισδιάστατο εκτυπωτή υπήρξε μια μεγάλη προσθήκη στην βιβλιοθήκη μας και γίναμε ευρέως γνωστοί σε όλη την περιοχή του Bay.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την βιβλιοθήκη μπορείτε να ελέγξετε την ιστοσελίδα τους.

Me, librarian Diana Lopez and Ultimaker’s Luis Rodriguez at Marin City Library

Η βιβλιοθηκάριος Diana Lopez και απο την Ultimaker ο Luis Rodriguez στην βιβλιοθήκη της πόλης Marin.