Πώς να σαρώσετε ένα ανθρώπινο σώμα με τον 3D Σαρωτή EinScan-Pro ή τον EinScan-Pro+

Πώς να σαρώσετε ένα ανθρώπινο σώμα με τον 3D Σαρωτή EinScan-Pro ή τον EinScan-Pro+

Η πιο συχνή ερώτηση που λαμβάνουμε είναι το πώς μπορούμε να σαρώσουμε ένα ανθρώπινο σώμα με τον 3D σαρωτή χειρός EinScan. Τι μπορούμε να κάνουμε με τα δεδομένα από την σάρωση του ανθρώπινου σώματος; Στην πραγματικότητα, η Shining 3D για πολλά χρόνια έχει αφιερωθεί στα πλεονεκτήματα της 3D εκτύπωσης για να βοηθήσει τους ανθρώπους. Εφαρμόσαμε την τεχνολογία σάρωσης του ανθρώπινου σώματος σε πολλούς τομείς:

  • Έρευνα

 Ανάλυση σχήματος

 Μέγεθος έρευνας

  • Ιατρική περίθαλψη

Κατασκευή ορθοτικών

Θεραπεία της πλαγιοκεφαλίας

Παρακολούθηση επούλωσης πληγών

  • Σχεδιασμός και προσαρμογή

Δημιουργία προσωποποιημένων ειδώλων και αναμνηστικών

Δημιουργία avatar και προσαρμοσμένη τοποθέτηση εξοπλισμού

Από τις πολυάριθμες εφαρμογές σάρωσης ανθρώπινου σώματος, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές για το πώς να σαρώσετε ένα ανθρώπινο σώμα. Είναι λίγο δύσκολο να σαρώσεις ένα ανθρώπινο σώμα, το οποίο απαιτεί μεγάλη εμπειρία με το EinScan και το λογισμικό Mesh. Μπορεί να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια της σάρωσης, όπως σάρωση μεγάλων αντικειμένων, χάνοντας τμήματα ή κινήσεις σώματος. Έτσι προτείνουμε να χωρίσετε την σάρωση σε 3 ή 4 κομμάτια και να κάνετε τον συνδυασμό αργότερα σε κάποιο τρίτο λογισμικό. Τώρα ας ανακαλύψουμε τι πρέπει να κάνουμε πριν την σάρωση ανθρώπινου σώματος.

Προετοιμασία πρίν την 3D σάρωση

Φόρεμα

Εξαιτίας της αντανάκλασης του φωτός, είναι σχεδόν αδύνατο να σαρώσετε τα μαλλιά. Έτσι για καλύτερα αποτελέσματα στα δεδομένα, αφήστε το μοντέλο να φορέσει ένα καπέλο και ένα καθαρό φόρεμα και ελαφριά ρούχα. Να είστε σίγουροι ότι η αντανάκλαση του φωτός δεν θα επηρεάσει την διαδικασία

Φορέστε ένα καπέλο

Βγάλτε τα γυαλιά σας

Μην φοράτε διαφανή ή φαρδιά ρούχα

Μην φοράτε μαύρα ή σκούρα χρώματα

Πόζα

Η σάρωση θα διαρκέσει αρκετά λεπτά, γι’ αυτό αποφύγετε ασταθής πόζες. Συνιστούμε το μοντέλο να κρατήσει μια χαλαρή πόζα και τα χέρια να είναι κοντά στο σώμα, αποφεύγοντας το μεγάλο κενό που κάνει δύσκολη την σάρωση. Το EinScan χρησιμοποιεί λευκό φως, το οποίο δεν είναι επικίνδυνο αλλά προτείνουμε να κρατήσετε τα μάτια του μοντέλου κλειστά.

Κενό

Το μάκρος του καλωδίου θα περιορίσει τις κινήσεις σας. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσετε την σάρωση, θα πρέπει να περπατήσετε γύρω από το μοντέλο για να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να κινηθείτε κατά την διάρκεια της σάρωσης. Θα χρειαστείτε κάποιο ελεύθερο χώρο, περίπου 1m ακτίνα γύρω από το μοντέλο.

Λεπτομέρεια επιλογής

Μειώνοντας το επίπεδο της λεπτομέρειας, η απόδοση και η ταχύτητα της σάρωσης Θα βελτιωθεί. Γι’ αυτό επιλέξτε το επίπεδο της λεπτομέρειας σύμφωνα με την δική σας εφαρμογή. Επιλέξτε την υψηλότερη λεπτομέρεια μόνο εάν είναι απαραίτητο.

Διαδικασία σάρωσης

Απόσταση και ταχύτητα σάρωσης

Κρατήστε τον σαρωτή παράλληλα με την επιφάνεια που θέλετε να σαρώσετε. Η προτεινόμενη απόσταση μεταξύ του σαρωτή και της επιφάνεις είναι 40cm για το EinScan Pro και 50cm για το EinScan Pro+. Ελέγξτε την σωστή απόσταση του σαρωτή με το φως ή την περιοχή χρωμάτων στην οθόνη ( το κόκκινο σημαίνει πολύ κοντά, το μπλέ πολύ μακριά και το πράσινο το ιδανικό ).

Πατήστε “play” για να ξεκινήσετε την σάρωση. Έχετε στο νου την απόσταση της σάρωσης κατά την διάρκεια της σάρωσης και κινηθείτε με σταθερή ταχύτητα. Πατήστε “+” ή “-” για να ρυθμίσετε την φωτεινότητα κατά την διάρκεια της σάρωσης, εάν είναι απαραίτητο. Τα φωτεινά χρώματα χρειάζονται χαμηλή έκθεση, ενώ τα σκούρα χρειάζονται υψηλή. Εάν σαρώνεται πολύ γρήγορα, πολύ κοντά ή πολύ μακριά, θα χάσετε κομμάτια. Όταν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να πάτε πίσω σε ένα μέρος που σαρώνατε προηγουμένως με πολλά χαρακτηριστικά και να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το λογισμικό να ανακτήσει την θέση.

Διαδρομή σάρωσης

Επιλέξτε την πιο γρήγορη διαδρομή για να τελειώσετε την σάρωση. Πρώτα, ξεκινήστε από την μία πλευρά του προσώπου, πηγαίνετε τριγύρω από το μοντέλο, και μετά σαρώστε την κορυφή του κεφαλιού. Να είστε προσεκτικοί για να μην δημιουργηθεί εσφαλμένη ευθυγράμμιση κατά την σάρωση της κορυφής του κεφαλιού.

Αλλάξτε την γωνία για να συνεχίσετε την σάρωση στο λαιμό και στους ώμους. Κρατήστε τον σαρωτή παράλληλα και σε κατάλληλη απόσταση. Μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο κομμάτι, πατήστε παύση και το πρότζεκτ θα αποθηκευτεί αυτόματα.

Σαρώστε κεφάλι και ώμους

Δεύτερον, δημιουργήστε ένα καινούριο πρότζεκτ και μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά επίπεδα λεπτομέρειας για διαφορετικά κομμάτια του σώματος. Συνεχίστε την σάρωση με την ίδια διαδικασία και το μοντέλο θα πρέπει να κρατάει την ίδια πόζα κατά όλη την διάρκεια της σάρωσης. Μην ξεχνάτε να σαρώσετε τα επικαλυπτόμενα χαρακτηριστικά για την ευθυγράμμιση των διαφόρων μερών με επιτυχία αργότερα.

Εάν υπάρχει κενό αριστερά μεταξύ των ποδιών όταν μετακινείστε από το ένα πόδι στο άλλο, θα πρέπει να ολοκληρώσετε την σάρωση στο ένα πόδι, και μετά να πάτε πίσω στην διχάλα και να σαρώσετε το άλλο. Ή μπορείτε να δημιουργήσετε καινούριο πρότζεκτ για κάθε πόδι.

Τέλος, έχετε πιάσει όλα τα δεδομένα. Ανοίξτε το προηγούμενο πρότζεκτ και ελέγξτε ποια κομμάτια λείπουν. Το μοντέλο δεν θα πρέπει να κουνηθεί μέχρι να είναι σίγουρο ότι τα έχετε συλλάβει όλα. Εάν κάποια κομμάτια λείπουν, θα πρέπει να πατήσετε “play” για να συνεχίσετε την σάρωση από ένα σημείο με πολλά χαρακτηριστικά μέχρι το λογισμικό να επαναφέρει τα κομμάτια.

Έκδοση

Αφού τελειώσετε την σάρωση, χρησιμοποιήστε εργαλεία για να αφαιρέσετε τις περιοχές που δεν θέλετε. Πατήστε επιβεβαίωση για να βελτιστοποιήσετε το πλέγμα και να αφαιρέσετε τον θόρυβο. Μετά από αυτό, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία. Ή κάντε κλικ στο πλέγμα για να δημιουργήσετε ένα κέλυφος και κατόπιν αποθηκεύστε ως STL, PLY ή OBJ. Κάνετε τις ίδιες εργασίες και στα υπόλοιπα πρότζεκτ.

Χρησιμοποιήστε ένα λογισμικό για συνδυασμό ώστε να ευθυγραμμίσετε όλα τα δεδομένα σάρωσης. Ανανεώστε τον τελικό συνδυασμό με τα υπόλοιπα διαφορετικά κομμάτια που σαρώσατε. Σε αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιούμαι το Geomagic.

Διαφορετικά κομμάτια σάρωσης

Συνδυάστε όλα τα κομμάτια σώματος μαζί.