Πώς δημιουργήσαμε το περίπτερο της Ultimaker.

Πώς δημιουργήσαμε το περίπτερο της Ultimaker.

Πρίν δουλέψω για την Ultimaker, σπούδαζα σην σχολή καλών τεχνών και διδασκόμουνα πώς να μετατρέψω μία ιδέα σε οπτική. Αυτό ήταν πολύ χρήσιμο όταν περίπου πρίν απο 18 μήνες μου ζητήθηκε να σχεδιάσω ένα περίπτερο για την Ulitmaker. Ήμουν πραγματικά περήφανος για την εμφάνιση του και ήταν υπέροχο να την βλέπω να γίνεται γνωστή ως “Ο τοίχος της Ultimaker” !

Ultimaker Booth G
Ultimaker Booth A2

Για δεκάδες εκπομπές ήταν μαγευτικό να μας ψάχνουν, για να εκπαιδεύσουμε χιλιάδες περαστικούς. Αλλά το εντυπωσιακό μέγεθος ήρθε με δική του πρόκληση, απλά γυρνώντας τριγύρω! Ήταν καιρός για αλλαγή – αλλά τι άλλαξε; Λοιπόν, παρατηρήσαμε πώς όσο οι επισκέπτες γινόντουσαν πιο οικείοι με την τρισδιάστατη εκτύπωση η αντίληψη τους και τα ενδιαφέροντα τους άλλαζαν. Γίνανε πραγματικά περίεργοι και συχνά μας ρωτούσαν “Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι υπέροχη, αλλά τι μπορώ να κάνω μ αυτή;”

Αυτό ήταν το σημείο και η έμπνευση που χρειαζόμασταν για το επόμενο βήμα.

Ultimaker Booth B

Μου ζητήθηκε να προβάλλω ένα καινούριο σχέδιο που θα απεικόνιζε την ταυτότητα της Ultimaker και ταυτόχρονα να δημιουργήσει σε γενικό πλαίσιο αυτό που το κοινό ήθελε για την τρισδιάστατη εκτύπωση – τις ιστορίες. Όπως πιθανόν γνωρίζετε, στην ιστοσελίδα μας προσφέρουμε έναν χώρο για τους χρήστες στον οποίο μπορούν να πούν την ιστορία τους, και αυτό νομίζαμε θα μπορούσε να ήταν ένα καλό χαρακτηριστικό για να συνεχίσουμε την αίθουσα.Η στιγμή ήρθε όταν αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια μαγνητική πλάκα για κάθε μία ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να επιλεγούν διαφορετικές ιστορίες και να τοποθετούνται εύκολα για κάθε επίδειξη.

Θέλω να σας δείξω με πιο πολλές λεπτομέρειες πώς φτάσαμε στο τελικό σχέδιο και πως το κομμάτι της τρισδιάστατης εκτύπωσης έπαιξε:

Ultimaker Booth C

Παρόλα αυτά, από ένα σχέδιο μόνο είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις καλά πως το περίπτερο αυτό θα φαίνεται και πώς όλα θα ταιριάξουν μεταξύ τους. Έτσι από αυτά τα σχέδια πήγα σε ένα πολύ βασικό τρισδιάστατο για να πάρω μια καλύτερη γεύση απο τις αναλογίες του χώρου. Αλλά πρέπει να ομολογήσω, δεν είμαι ειδικός στον τρισδιάστατο μοντελισμό, και έτσι εξαρτώμαι από ένα εργαλείο που ονομάζεται TinkerCad. Είναι πολύ καλό για ένα έργο σαν κι αυτό που χρειάζεται γεωμετρικά μοντέλα, και πιο συγκεκριμένα για έναν άπειρο μοντελιστή σαν εμένα!

Ultimaker Booth D2

 

Ultimaker Booth E

Μόλις είχα το εικονικό μοντέλο, μπορούσα εύκολα να το τυπώσω στον Ultimaker 2 και να μετακινώ τριγύρω τα αντικείμενα για να καταλάβω το τελικό αποτέλεσμα. Για μένα, αυτό ήταν ένα καλό παράδειγμα το πως η τρισδιάστατη εκτύπωση αφήνει τους ανθρώπους να φτιάξουν και να κατασκευάσουν , και αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα της δημοκρατικής δύναμης της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Δεν θα μπορούσα ποτέ στο παρελθόν να κατασκευάσω ένα πρωτότυπο – ίσως και να μπορούσα αλλά το κόστος θα ήταν απαγορευτικά ακριβό. Με μια απλή στις καλές τέχνες, ήμουν σε θέση να καταλήξω σε μια ανανεώσιμη, αφηγηματική ιδέα για το περίπτερο και να την μετατρέψω σε μια τρισδιάστατη εκτύπωση.

Μετά τη δοκιμή και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα μεγέθη, δώσαμε το σχέδιο σε έναν επαγγελματία κατασκευαστή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 3D Printshow της Νέας Υόρκης είχαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε το νέο περίπτερο για τον κόσμο.
Ultimaker Booth H

Έτσι η απάντηση στην συχνή ερώτηση, “Τι μπορώ να κάνω μ αυτό;” έχουμε μία πολύ ξεκάθαρη απάντηση τώρα. Απλά κοιτάξτε γύρω και εμπνευστείτε! Όλοι έχουν χρησιμοποιήσει έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή, παρόλα αυτά μπορεί να είναι μεγάλη ή μικρή χρήση, μέχρι να έχετε έναν που θα σας παρουσιαστούν πολλές δυνατότητες. Για μένα, είμαι πολύ περήφανος για τον τελικό σχεδιασμό του περιπτέρου και ότι μπορούμε εύκολα να παρουσιάσουμε τι έχουν κάνει οι άλλοι με τους Ultimakers.

Ultimaker Booth F1

 

Ultimaker Booth F2

 

Ultimaker Booth F3

Μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης, έχω καταφέρει να κάνω κάτι που θα ήταν μια εξαιρετικά δαπανηρή δουλειά σχεδιασμού και ανάπτυξης. Αντ ‘αυτού, δημιούργησα ένα νέο περίπτερο πλήρως ενσωματωμένο στο σπίτι χωρίς πρόσθετο κόστος. Καθόλου κακό ετσί; Αλλά για όλες αυτές τις αλλαγές, υπάρχει ένα πράγμα που θα παραμείνει πάντα το ίδιο –  και αυτό είστε εσείς παιδιά! Έχουμε ένα κίνητρο με το να σας βλέπουμε στις παρουσιάσεις μας και να σας γνωρίζουμε απο κοντά προσωπικά.Θα δείτε καινούριες ιστορίες απο άλλους χρήστες σ αυτή την καινούρια καρτέλα , και όπως θα δείτε, είστε μεγάλο κομμάτι στο ποιοί είμαστε και στο τί κάνουμε! Ο ενθουσιασμός και το πάθος που έχουμε για την τρισδιάστατη εκτύπωση μας εμπνέει και κάνει κάθε παρουσίαση μας μια μεγάλη επιτυχία.

Μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης, έχω καταφέρει να κάνω ό, τι θα ήταν μια εξαιρετικά δαπανηρή δουλειά σχεδιασμού και ανάπτυξης. Αντ ‘αυτού, δημιούργησα ένα νέο περίπτερο πλήρως ενσωματωμένο στο σπίτι χωρίς πρόσθετο κόστος.