Τα τακούνια της Eram: Τρισδιάστατη εκτύπωση εξατομικευμένων υποδημάτων στο κατάστημα

Τα τακούνια της Eram: Τρισδιάστατη εκτύπωση εξατομικευμένων υποδημάτων στο κατάστημα

Έχει τύχει ποτέ να πάτε για ψώνια και να μην μπορείτε να βρείτε ακριβώς το στυλ που θέλετε; Τώρα, με την βοήθεια δύο 3D εκτυπωτών της Ultimaker, το κατάστημα Μόδας Eram και το στούντιο σχεδιασμού Unistudio, δίνουν στους πελάτες την δυνατότητα να δημιουργήσουν το σχέδιο από τα δικά τους ψηλοτάκουνα και να τα εκτυπώσουν στο κατάστημα.

Μαζί ξεκίνησαν να απαντούν στο ερώτημα πώς η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών στα καταστήματα παπουτσιών.

Οι πελάτες μπορούν να το πάρουν στα χέρια τους και να χρησιμοποιήσουν μια ειδική εφαρμογή στο κατάστημα για να προσωποποιήσουν το σχεδιασμό των των υποδημάτων.

Μεγάλο ή μικρό τακούνι; Εσύ επιλέγεις. Ρήγες; Κανένα πρόβλημα. Θέλετε να τα καλύψετε με αστέρια και κάκτους; Σίγουρα, αυτό είναι το στυλ σας!

Μόλις ο σχεδιασμός τελειώσει, η εφαρμογή το μετατρέπει σε STL αρχείο έτοιμο για τον 3D εκτυπωτή. Το εξωτερικό μέρος της φτέρνας εκτυπώνεται σε μία ώρα και στη συνέχεια προσαρτάται στο πέλμα του παπουτσιού.

Ultimaker 2+ printing textured heels
Το εξωτερικό των τακουνιών είναι τυπωμένο σε τρισδιάστατη επιφάνεια και στη συνέχεια σφραγίζεται στο παπούτσι.
Ultimaker 3 printing striped heels
Τα σχέδια των πελατών με την εφαρμογή ζωντανεύουν στον τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Μια μοναδική πρόκληση

Όπως αναφέρει ο συνιδρυτής της Unistudio Paul-Etienne Meligne, “Το πιο απαιτητικό μέρος του έργου ήταν η εύρεση ενός 3D εκτυπωτή που θα μπορούσε να προσφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρία και προϊόν με την απλούστερη ροή εργασίας για τους πελάτες”.

Επειδή οι αγοραστές πρέπει να περιμένουν να εκτυπώσουν τα παπούτσια τους, η ταχύτητα εκτύπωσης πρέπει να είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερη. Για τις γρηγορότερες εκτυπώσεις, το Unistudio και το Eram χρησιμοποίησαν το Ultimaker 2+ με 0,6 mm, το οποίο χρειάζεται μόνο δύο περάσματα για να βάλει το πλαστικό της φτέρνας πάχους 1,2 mm.

Η αξιοπιστία των εκτυπώσεων είναι επίσης σημαντική, γι ‘αυτό επέλεξαν τους 3D εκτυπωτές Ultimaker  χρησιμοποιώντας υλικό PLA για να δώσουν μια ποιότητα εκτύπωσης από την οποία θα μπορούσαν πάντα να εξαρτώνται.

Placing the 3D printed cover on the heel

Νέες εμπειρίες

Συγκεντρώνοντας το τι μπορεί να φέρει η 3D εκτύπωση στα σχέδιά τους, ο Paul-Etienne λέει: «Κάθε εμπειρία που προσφέρουμε είναι καινούργια και« αόρατη », που μας δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Και τα αποτελέσματα; Η ιδέα έφερε την προσοχή του γαλλικού κοινού με την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και εφημερίδες. Υπήρξαν πολλά θετικά σχόλια από τους πελάτες επίσης. “Είναι καλή ιδέα να προσφέρουμε μια νέα εμπειρία αγορών με ένα 3D εκτυπωτή, υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες”, δήλωσε ένας αγοραστής που αφαιρεί τα εξατομικευμένα παπούτσια Atelier 27.

Στο μέλλον οι Eram και Unistudio θέλουν να κάνουν περισσότερα γεγονότα και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Εξερευνήστε μερικούς από τους άλλους καινοτόμους τρόπους που χρησιμοποιείται η τρισδιάστατη εκτύπωση στο σχεδιασμό του προϊόντος.