EOS M 400

3D Εκτυπωτής Μετάλλων

EOS M 400

Αποδεδειγμένη ποιότητα DMLS για
Βιομηχανική παραγωγή

Αυξημένη παραγωγικότητα χάρη στην ισχύ λέιζερ 1000 Watt

Αρθρωτή πλατφόρμα με σταθμό διεργασιών και ρυθμίσεων

Όγκος κατασκευής
400 x 400 x 400 mm

Εξαιρετικά παραγωγικό σύστημα

η ισχύς λέιζερ 1000 Watt αυξάνει την παραγωγικότητα με υψηλότερους ρυθμούς κατασκευής και παχύτερα στρώματα. Ιδανικό για τη σειριακή κατασκευή μεγάλων μεταλλικών εξαρτημάτων.

Eύκολο στην χρήση

Η επικάλυψη και των δύο πλευρών με υλικό σε σκόνη μειώνει τον χρόνο διακοπής της παραγωγής. Ένα σύστημα φιλτραρίσματος κυκλοφορούντος αέρα με αυτόματο καθαρισμό σημαίνει λιγότερες αλλαγές φίλτρων και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Μεγάλη γκάμα υλικών

Διατίθεται μια ολοκληρωμένη συλλογή υλικών, από ελαφρά μέταλλα έως ανοξείδωτο χάλυβα, χάλυβες εργαλείων και υπερκράματα.

Τεχνικές Προδιαγραφές

EOS M 400

Όγκος Κατασκευής 400 x 400 x 400 mm (15.8 x 15.8 x 15.8 in) (ύψος συμπεριλαμβανομένης της πλάκας κατασκευής)
Είδος Λέιζερ Yb-λέιζερ ινών; 1,000 W
Οπτική ακρίβεια F-theta-lens
Ταχύτητα σκαναρίσματος έως 7.0 m/s (23 ft/s)
Διάμετρος εστίασης περίπου 90 µm (0.0035 in)
Τροφοδοσία ρεύματος 50 A
Κατανάλωση ενέργειας μέγιστο 50,2 kW / τυπικό 16,22 kW
παροχή πεπιεσμένου αέρα 7,000 hPa; 20 m³/h (102 psi; 706 ft³/h)
Διαστάσεις μηχανήματος (W x D x H) 4,181 x 1,613 x 2,355 mm (164.6 x 63.5 x 92.7 in)
Συνιστώμενος χώρος εγκατάστασης ελάχιστο 6,500 x 6,000 x 3,300 mm (256 x 236 x 130 in)
Βάρος περίπου 4,635 kg (10,218 lb)
Λογισμικό EOSPRINT 2, EOSTATE, EOSCONNECT Core, EOSCONNECT MachinePark, EOSCONNECT MachinePark, Materialise Magics metal package και modules

Μεταλλικά υλικά για τον EOS M 400

Για το EOS M 400, διατίθεται μια ευρεία γκάμα υλικών, από ελαφρά μέταλλα έως ανοξείδωτο χάλυβα, εργαλειοχάλυβα και υπερκράματα.

EOS Titanium Ti64ELI

Τα χαρακτηριστικά του τιτανίου το καθιστούν ιδανικό για πολλές εφαρμογές υψηλών επιδόσεων στην αεροδιαστημική, την αυτοκινητοβιομηχανία και την ιατρική.

EOS CopperAlloy CuCrZr

Το κράμα χαλκού CuCrZr έχει έναν ευνοϊκό συνδυασμό ηλεκτρικής και θερμικής αγωγιμότητας που συνοδεύεται από καλές μηχανικές ιδιότητες.

EOS Aluminum AlSi10Mg

Τα μέρη που εκτυπώνονται με τη χρήση EOS Aluminum AlSi10Mg προσφέρουν αντοχή, σκληρότητα και δυναμικές ιδιότητες, καθώς και εξαιρετικές θερμικές ιδιότητες και χαμηλό βάρος.

EOS Maraging Steel MS1

Τα εξαρτήματα έχουν εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες και μπορούν να υποστούν θερμική επεξεργασία χρησιμοποιώντας μια απλή διαδικασία θερμικής σκλήρυνσης λόγω γήρανσης για να αποκτήσουν ανώτερη σκληρότητα και αντοχή.

EOS NickelAlloy IN718

Τα μέρη παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή σε εφελκυσμό, ερπυσμό και ρήξη σε θερμοκρασίες έως 700°C, καθιστώντας το ιδανικό για πολλές εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών.

EOS Titanium Ti64

Τα χαρακτηριστικά του τιτανίου το καθιστούν ιδανικό για πολλές εφαρμογές υψηλών επιδόσεων στην αεροδιαστημική, την αυτοκινητοβιομηχανία και την ιατρική.


Διαχείριση υλικών Μεταλλικά υλικά

Το πορτφόλιο χειρισμού σκόνης της EOS προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για την προώθηση και το κοσκίνισμα μεταλλικών σκονών. Τα προϊόντα διαθέτουν διαφορετικούς βαθμούς αυτοματοποίησης, είναι κατάλληλα για μικρές ή μεγάλες ποσότητες σκόνης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευέλικτα και ανεξάρτητα από το αντίστοιχο μεταλλικό σύστημα EOS.

IPM M Powder Station L

Το IPM M Powder Station L είναι η πλήρως αυτόματη και έξυπνη λύση διαχείρισης υλικών που προσφέρει έναν κλειστό κύκλο σκόνης σε προστατευτική ατμόσφαιρα αερίου σε μία μόνο μονάδα.


Λογισμικό

Η EOS προσφέρει δοκιμασμένες λύσεις λογισμικού για όλα τα στάδια της διαδικασίας της προσθετικής κατασκευής από την προετοιμασία των δεδομένων σχεδιασμού CAD και την προετοιμασία εργασιών έως τον έλεγχο ποιότητας.

EOSCONNECT Core

EOSCONNECT Core is the connectivity solution for monitoring production. EOS systems are IIoT-capable and can be integrated into existing IT infrastructures via EOSCONNECT Core. EOS offers an open interface for this.

EOSCONNECT MachinePark

Επεκτείνετε τις δυνατότητες του συστήματός σας EOS. Αυξήστε την παραγωγικότητά σας με τις εφαρμογές EOS Web Apps και παρακολουθήστε ολόκληρο το μηχανολογικό σας πάρκο EOS από οπουδήποτε σε έναν διαισθητικό πίνακα οργάνων. Λάβετε αυτόματες ειδοποιήσεις σχετικά με την κατάσταση του μηχανήματος και τις εργασίες εκτύπωσης.

EOSPRINT 2

Το EOSPRINT είναι ένα διαισθητικό, ανοιχτό και παραγωγικό εργαλείο CAM για τα συστήματα EOS που επιτρέπει την ανάθεση και τη βελτιστοποίηση των παραμέτρων κατασκευής για τα δεδομένα CAD σας. Σε συνδυασμό με λογισμικό προετοιμασίας δεδομένων όπως το SIEMENS NX ή το Magics, προσφέρει ένα εκτεταμένο περιβάλλον CAM για την προσθετική κατασκευή για μια ομαλή διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης.

EOSTATE Monitoring

Το EOSTATE είναι η αρθρωτή λύση για την απρόσκοπτη παρακολούθηση όλων των δεδομένων που σχετίζονται με την παραγωγή και την ποιότητα στη βιομηχανική τρισδιάστατη εκτύπωση. Το EOSTATE αποτελείται από 4 ενότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό.