EOS M 100

3D εκτυπωτής μετάλλου

EOS M 100

Ταχείας παραγωγής

Εκλεπτυσμένα 3D εκτυπωμένα μεταλλικά μέρη

Μικρό σημείο λέιζερ για σύνθετα και ευαίσθητα αντικείμενα

Λέιζερ ινών 200 Watt για σταθερή ποιότητα εξαρτημάτων

Ιδιαίτερα κατάλληλο για ιατρικές εφαρμογές

Δύναμη Λέιζερ

Η σταθερότητα ισχύος του λέιζερ ινών 200 Watt εξασφαλίζει βέλτιστη και συνεπή επεξεργασία. Το μικρό σημείο λέιζερ με εξαιρετική ανάλυση λεπτομέρειας είναι ιδανικό για την κατασκευή εξαιρετικά πολύπλοκων, λεπτών εξαρτημάτων.

Χώρος Κατασκευής

Με το μικρό χώρο κατασκευής σε μια στρογγυλή πλατφόρμα διαμέτρου 100 mm, το σύστημα είναι κυρίως προσανατολισμένο στην οικονομικά αποδοτική παραγωγή μικρών ποσοτήτων.

Αξεσουάρ

Η εγκατάσταση και ο καθαρισμός είναι εφικτά μέσα σε λίγα λεπτά χάρη στην αρθρωτή εσωτερική δομή και το δοχείο της σκόνης. Το υλικό αλλάζει εύκολα και η συντήρηση γίνεται γρήγορα.

EOS M 100

Τεχνικές Προδιαγραφές 

Όγκος Κατασκευής Ø 100 x 95 mm (Ø 3.9 x 3.7 in) (ύψος περιλαμβάνει την πλάκα εκτύπωσης)
Τύπος Λέιζερ Yb-Fiber Laser; 200 W
Οπτική ακρίβεια F-theta lens- σαρωτής υψηλής ταχύτητας
Ταχύτητα σκαναρίσματος έως 7.0 m/s (23 ft./sec)
Διάμετρος εστίασης 40 µm (0,0016 in)
Τροφοδοσία ρεύματος 200 – 240 V
Κατανάλωση ενέργειας max 1.7 kW / μέσος όρος 0.60 kW
Παροχή πεπιεσμένου αέρα max 4,000 hPa, 50 l/min
Διαστάσεις μηχανήματος (W x D x H) 800 x 950 x 2,250 mm (31 x 37 x 89 in)
Συνιστώμενος χώρος εγκατάστασης ελάχιστο 1.00 x 3.00 x 2.5 m (3 x 10 x 8 ft)
Βάρος 580 kg
Λογισμικό EOSPRINT, Εργαλεία EOS RP, Cambridge ή Materialise Magics Metal Package και modules

Το σύστημα EOS M 100 αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου συστημάτων προσθετικής μεταλλοτεχνίας που χρησιμοποιούμε οι ίδιοι για την ανάπτυξη. Το σύστημα χαρακτηρίζεται από ευκολία στη χρήση κατά το χειρισμό της σκόνης και την ανταλλαγή συστατικών σκόνης. Έχει μεγάλες δυνατότητες για τη μείωση των χρόνων εγκατάστασης, την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της εργονομίας και της ασφάλειας των χειριστών μηχανών.

Michael Keane | Επικεφαλής ανάπτυξης τεχνικών διαδικασιών | Boston Scientific

 Μεταλλικά υλικά για την EOS M 100

Το EOS M 100 προσφέρει ένα πιστοποιημένο χαρτοφυλάκιο υλικών με ιδιαίτερη έμφαση στις ιατρικές εφαρμογές.

EOS CobaltChrome

Το κοβάλτιο-χρώμιο χρησιμοποιείται συχνά σε αεροδιαστημικές και ιατρικές εφαρμογές. Δύο από αυτά τα υλικά είναι πιστοποιημένα για οδοντιατρική αποκατάσταση, π. χ. στεφάνες, γέφυρες και εξαρτήματα οδοντοστοιχιών. Οι χημικές και μηχανικές ιδιότητες των κραμάτων μας πληρούν διάφορα διεθνή πρότυπα υλικών.

EOS StainlessSteel 316L

Τα αντικείμενα παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο αντοχής στη διάβρωση, ανθεκτικότητα και ολκιμότητα, καθώς και υψηλή αντοχή στα οξέα.

EOS Titanium Ti64

Τα χαρακτηριστικά του τιτανίου το καθιστούν ιδανικό για πολλές εφαρμογές υψηλών επιδόσεων στην αεροδιαστημική, την αυτοκινητοβιομηχανία και την ιατρική.

Tungsten W1

Η οικογένεια διαθλαστικών υλικών σκόνης περιλαμβάνει το EOS Tungsten W1, ένα καθαρό κράμα βολφραμίου, το οποίο έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί για χρήση στα συστήματα μετάλλου της EOS.

Λογισμικό

Η EOS προσφέρει δοκιμασμένες λύσεις λογισμικού για όλα τα στάδια της διαδικασίας της προσθετικής παραγωγής από την προετοιμασία των δεδομένων σχεδιασμού CAD και την προετοιμασία εργασιών έως τον έλεγχο ποιότητας.

EOSPRINT 2

Το EOSPRINT είναι ένα διαισθητικό, ανοιχτό και παραγωγικό εργαλείο CAM για τα συστήματα EOS που επιτρέπει την ανάθεση και τη βελτιστοποίηση των παραμέτρων κατασκευής για τα δεδομένα CAD σας. Σε συνδυασμό με λογισμικό προετοιμασίας δεδομένων όπως το SIEMENS NX ή το Magics, προσφέρει ένα εκτεταμένο περιβάλλον CAM για την προσθετική παραγωγή για μια ομαλή διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης.