BigDelta WASP 12m

BigDelta WASP 12m

Ένας Γιγάντιος 3D εκτυπωτής προέκυψε από ένα ερευνητικό σχέδιο στον τομέα της βιώσιμης κατασκευής κατοικιών με τοπικά διαθέσιμα υλικά και χαμηλό κόστος. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος της WASP από την αρχή.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ο ψηλότερος 3D εκτυπωτής παγκοσμίως – 12 m. ύψος – σχεδιάστηκε για να χτίσει σπίτια, τώρα έχει γίνει ένα κτίριο και μια ιταλική πραγματικότητα από την WASP. Η διαμόρφωση του BigDelta είναι στην πραγματικότητα είναι 12 m. ύψος και 7 m. πλάτος, συναρμολογημένος με 6 m. αρθρωτά μπράτσα. Όλα τα εξαρτήματα του μηχανήματος έχουν μέγιστο μήκος 3 m. έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να φορτωθούν σε ένα ρυμουλκούμενο και να μεταφερθούν.

Ο BigDeltaWASP 12m λειτουργεί με 220 βολτ, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει με 60 βολτ, επειδή οι κινητήρες και τα ηλεκτρονικά μέρη έχουν δημιουργηθεί για να τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες. Περιλαμβάνονται τρία αντίμετρα βάρους, με τον τρόπο αυτό η μηχανή γίνεται ένα ισορροπημένο σύστημα. Αυτό επιτρέπει να μειωθεί πολύ η κατανάλωση, διατηρώντας την γύρω στο 1 κιλοβάτ. Αν και κάθε κινητήρας και ο εξωθητής-που συμπεριλαμβάνεται, είναι κινητήρων 400-Watt, ποτέ δεν λειτουργούν χρησιμοποιώντας την ίδια δύναμη.

Ο BigDeltaWASP 12M μπορεί να κινήσει τον εξωθητή με με ένα φορτίο από 0 έως 200kg, επομένως, μετακινώντας μεγάλες ποσότητες υλικού. Ο μόνος λόγος για τον οποίο προτείνουμε να μειώσετε το βάρος 40-50 kg είναι για να μειώσετε τους κραδασμούς.

Υπάρχουν δύο δυνατότητες: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρώτες ύλες φυσικής προέλευσης ή συγκεκριμένα τεχνικά υλικά. Όσον αφορά το ακατέργαστο έδαφος, μπορεί να φωτίζεται με βερμικουλίτη ή άλλα φυσικά υλικά φωτός.

Τα συνθετικά ή τεχνικά μείγματα μπορούν να αποτελούνται από υλικά τσιμέντου που βασίζονται σε ασβέστη μαζί με ραγισμένο γυαλί είτε διογκωμένη άργιλο. Πολύ καλό αποτέλεσμα έχει αποκτηθεί προσθέτοντας πολυστερίνη στο τσιμέντο. Αυτή η λύση καθιστά το μείγμα πολύ ελαφρύ και μειώνει το κόστος, αυτό που δεν εξετάσαμε ακόμη, είναι ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει αυτή η λύση στο περιβάλλον.

Είναι πολύ ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε σύνθεση-υλικά ή τεχνικά υλικά από τα φυσικά μείγματα, επειδή ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί πλήρως. Ακόμα και αν το πεδίο εφαρμογής μας έχει έχει νακάνει με το δεύτερο: δοκιμάζουμε πηλό ή άχυρο με προσθήκη κάνναβης ή παράγωγα κάνναβης; ή με την προσθήκη ανακατεμένων υλικών (πραγματικά περίεργη είναι η εφαρμογή στην οποία προσθέτουμε ποπ-κορν μέσα στο μείγμα για να δημιουργήσουμε φυσαλίδες αέρα).

Μέχρι τώρα έχουμε εργαστεί με μέγιστη ταχύτητα 400 mm/s. Η ταχύτητα της εκτύπωσης εξαρτάται επίσης από την ποσότητα του υλικού που υπάρχει στο εσωτερικό του εξωθητή. Το κρίσιμο ζήτημα σε σχέση με αυτό το μηχάνημα δεν είναι η ταχύτητα, αλλά η επιτάχυνση, η οποία είναι επίσης αντιστρόφως ανάλογη με το βάρος του εξωθητή. Η δυνατότητα αύξησης της επιτάχυνσης απαιτεί τη χρήση εξωτερικών αντλιών που επαναφέρουν το φορτίο της μηχανής, παρέχοντας συνεχώς το υλικό εξωθητή.

Ο BigDeltaWASP 12m είναι κατάλληλος για την εκτύπωση υλικών που λαμβάνονται από τον τόπο προέλευσης και αυτό ανοίγει το δρόμο για μια σειρά από καινοτόμες εφαρμογές, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την οικοδόμηση σπιτιού όσο την αποκατάσταση των αρχαιολογικών ευρημάτων ή ερείπιων.

270 εκατοστά άχυρο + πήλινο τοίχωμα έχουν εκτυπωθεί. η διάμετρος του είναι 5 m. και 40 τόνοι μείγματος έχουν χρησιμοποιηθεί. Τα συνολικά στρώματα είναι 135, με μέσο βάρος 300 κιλά το καθένα, μέσο χρόνο για να χτίσει ένα στρώμα: 20 λεπτά. Όσον αφορά την κατανάλωση: 2 κυβικά μέτρα νερού και 200 kWh. Ας μιλήσουμε για το κόστος: €32 για την ενέργεια που χρησιμοποιείται, €3 για το νερό, €10 για το άχυρο, €3 για τη βενζίνη του κινητήρα-εκσκαφέας; συνολικά €48. Θέλεις περισσότερα; Αν χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας για να αναμείξετε τα υλικά, μπορείτε να μειώσετε το κόστος του 90%.

Γιγάντιος 3D εκτυπωτής

 

Ένας εκτυπωτής 3D προέκυψε από ένα ερευνητικό έργο στον τομέα της βιώσιμης κατασκευής κατοικιών με τοπικά διαθέσιμα υλικά και χαμηλό κόστος. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος της WASP από την αρχή.

Η ιστορία του BigDelta

Το έργο

 

Το έργο WASP (World’s Advanced Saving Project) ιδρύθηκε το 2012 και ο στόχος της έρευνας είναι σαφής από την αρχή: Φτιάξτε 3D έναν εκτυπωτή ικανό να δημιουργήσει σπίτια με υλικά που βρέθηκαν στο έδαφος, με μηδενικό κόστος.

Η έρευνα του BigDelta