fbpx

5 προγράμματα σχεδιασμού 3d μοντέλων,για αρχάριους

5 προγράμματα σχεδιασμού 3d μοντέλων,για αρχάριους

Έχουμε καταρτίσει μια λίστα με πέντε λογισμικά σχεδιασμού που χρησιμοποιούνται εκτεταμένα στον κόσμο των 3D εκτυπώσεων που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε από σήμερα, ανεξάρτητα από την ικανότητά σας ή τον προϋπολογισμό σας. Χωρίς περαιτέρω λάθη, εδώ είναι μια γρήγορη λίστα των λογισμικών που είναι έτοιμη για να κάνει τα τρισδιάστατα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα.

TinkerCAD : Μάθετε τα βασικά του τρισδιάστατου σχεδιασμού στον browser σας

Το TinkerCAD προσφέρει απλά μαθήματα βήμα βήμα  για να ξεκινήσετε !

Μάθετε πως να ξεκινήσετε

Το TinkerCAD είναι ένα από τα ευκολότερα και πιο προσιτά προγράμματα εκεί έξω. Με μια απλή και εύκολη στη χρήση διασύνδεση, η χρήση του TinkerCAD κάνει την 3D μοντελοποίηση απλή και διασκεδαστική. Τα προϋπάρχοντα σχήματα είναι διαθέσιμα για χρήση από εσάς και μπορείτε να εισάγετε τα δικά σας 3D αρχεία. Απλά κάντε έναν λογαριασμό Autodesk και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό είναι το σεμινάριο του προγράμματος, το οποίο σας διδάσκει γρήγορα τα βασικά του προγράμματος, ενώ παράλληλα προσφέρει και έργα που μπορείτε να τα δοκιμάσετε .

Καλό στην επεξεργασία όχι όμως και στην δημιουργία

Τα προϋπάρχοντα στοιχεία ενεργητικού αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των μοντέλων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, γεγονός που περιορίζει την περιπλοκότητα που μπορούν να έχουν τα μοντέλα σας εάν τα συνθέσετε εξ ολοκλήρου στο πρόγραμμα. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό της δωρεάν εισαγωγής σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές σε μια εικόνα, κάτι που πολλά άλλα δωρεάν online προγράμματα στον τομέα δεν το επιτρέπουν.

SketchUp : Ισχυρό λογισμικό βασισμένο στο πρόγραμμα περιήγησης

Εύχρηστο με την εμπειρία

Το SketchUp είναι ένα πρόγραμμα 3D μοντελοποίησης που είναι γνωστό για τις εφαρμογές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του, αλλά δεν σταματά εκεί! Το SketchUp είναι ένα ισχυρό λογισμικό που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση και το σχεδιασμό σε μια ποικιλία βιομηχανιών που καλύπτουν την αρχιτεκτονική, το εσωτερικό σχεδιασμό, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, τη μηχανική και την κατασκευή.

Ένα από τα πλεονεκτήματα για τη χρήση του SketchUp είναι η εξαιρετικά διαισθητική διάταξη, καθιστώντας το φιλικό για τους πρώτους χρήστες και σίγουρα θεωρείται ότι είναι ένα από τα ευκολότερα προγράμματα CAD που χρησιμοποιούνται εκεί έξω.

Δωρεάν χρήση εξ αρχής

Το SketchUp είναι η έκδοση freemium του λογισμικού, με το SketchUp Pro να είναι η πληρωμένη (one time payment) η οποία υποστηρίζει λειτουργίες όπως εισαγωγή και εξαγωγή αρχείων CAD καθώς και εικόνες διανυσμάτων και ανοίγει τον πλήρη κατάλογο των χαρακτηριστικών του εργαλείου. Αυτή η άδεια επιτρέπει επίσης στους συνδρομητές να συνεργάζονται σε έργα μέσω του cloud, οπότε είναι ιδανικό για απομακρυσμένες ομάδες. Συνιστούμε στους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση στο SketchUp Pro για πιο προχωρημένους χρήστες που βρίσκονται σε ανώτερο ίδρυμα ή σε επαγγελματικό περιβάλλον.

Sculptris : Δωρεάν 3D Μοντελοποίηση από τους Δημιουργούς του Zbrush

Το Zombie Wolverine από τον Kazuya Matsumura στο ArtStation , που δημιουργήθηκε στο Sculptris

Όλοι όσοι είναι τουλάχιστον εξοικειωμένοι με τη 3D γλυπτική έχουν ακούσει για το ZBrush. Οι δημιουργοί του προγράμματος, Pixologic, έχουν κάνει ένα πραγματικά καινοτόμο και δωρεάν πρόγραμμα διαθέσιμο από το όνομα Sculptris. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα οργανικό μοντέλο με αυτό το πρόγραμμα απλά και γρήγορα και στη συνέχεια να φορτώσετε το μοντέλο σε άλλο πρόγραμμα για να το εκτυπώσετε.

Λιγότερη χρήση πόρων

Το Sculptris είναι ένα απλό πρόγραμμα με μερικά βασικά χαρακτηριστικά για τη δημιουργία των γλυπτών σας. Ωστόσο, όπως φαίνεται παραπάνω, μπορούν ακόμα να δημιουργήσουν εκπληκτικά μοντέλα, ίσως απλά να χρειαστούν μια εργασία βαφής αφού το μοντέλο τελικά εκτυπωθεί σε 3D. Αυτό το πρόγραμμα δεν χρησιμοποιείτε μόνο του αλλά σε συνεργασία  με άλλα, ισχυρότερα 3D προγράμματα γλυπτικής εκεί έξω (όπως το ZBrush), οπότε αν έχετε αυτά, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε το μοντέλο σας σε 3D μορφή.

Αρκετά απλό

Για όλα τα πλεονεκτήματα του, ο Sculptris εξακολουθεί να στερείται της εξουσίας να αποδίδει πλήρως τα 3D μοντέλα σαν ένα πλήρες πρόγραμμα που θα μπορούσε να αποκτήσει ο ZBrush. Ωστόσο, για εντελώς δωρεάν, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε το μοντέλο σας ή να επεξεργαστείτε ένα απλό.

3D Slash : Κάντε σε pixel το 3D μοντέλο σας!

Μπλοκ ,μπλοκ παντού

Όταν οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε τα θαύματα της τρισδιάστατης εκτύπωσης, δεν σκεφτόμαστε απαραίτητα πόσο καλά μπορεί να αναπαράγει τα pixelated γραφικά των παιχνιδιών βιντεοπαιχνιδιών μας. Σκεφτείτε πάλι με τις εμπνευσμένες δημιουργίες της Legos και της Minecraft  στην αγορά μας , οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Κάπου εδώ έρχεται το 3D Slash. Μπορείτε να ανεβάσετε το δικό σας αρχείο τρισδιάστατου μοντέλου και στη συνέχεια το πρόγραμμα κυριολεκτικά σπάει το μοντέλο σε δομικά στοιχεία για να κάνει το παιχνίδι σαν να ήταν μια pixelated εικόνα.

Μεγάλη για εκείνη την ρετρό δόνηση

Ακολουθώντας  μια απλή ιδέα κτίσματος-μπλοκ δημιουργείτε ένα ρετρό συναίσθημα και σίγουρα μία έκλπηξη βλ΄πεοντας τα έργα μας μεταμορφώνονται σε τέχνη pixel μπροστά στα μάτια μας. Ενώ το 3D Slash σπάει σίγουρα στις ραφές με τη γοητεία και την πρόσκληση του Web 2.0, πιθανόν να μην υπάρχουν πολλά για να χαλαρώσουν εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν πιο σύνθετα 3D μοντέλα. Το κτίσμα τούβλο-από-τούβλο που χαρακτηρίζει το πρόγραμμα, όταν χρησιμοποιειθεί για μοντέλα μεγάλης κλίμακας  είναι αρκετά κουραστικό και ανακριβές. Συνολικά, το 3D Slash έχει μια εξαιρετικά διαισθητική διασύνδεση και συνιστάται ιδιαίτερα για αρχάριους 3D στυλίστες.

Cura του Ultimaker : Προετοιμασία του μοντέλου σας για 3D εκτύπωση

Αντιμετωπίζει λάθη

Τίποτα δεν είναι πιο καρποφόρο από το πρώτο σας 3D μοντέλο που στρέφεται στην αποτυχία γιατί χάσατε μια λεπτή λεπτομέρεια. Παραβλέποντας μικρές ατέλειες στο μοντέλο σας, συμβαίνει στους καλύτερους μοντελιστές εκεί έξω. Γι ‘αυτό υπάρχουν προγράμματα όπως το Cura του Ultimaker. Είναι ουσιαστικά proofreads των μοντέλων σας, να είναι έτοιμη για έναν 3D εκτυπωτή.

Μικρό στρώμα μετά από μικροσκόπιο

Ένας 3D εκτυπωτής συντηρεί εκατοντάδες χιλιάδες μικροσκοπικά στρώματα υλικού στην εποχή του και ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο δεν λαμβάνει υπόψη τα επίπεδα αυτά. Ωστόσο, κόψτε τα προγράμματα όπως το Cura do. Διαλύουν το μοντέλο σε αυτά τα μικροσκοπικά στρώματα και επιτρέπουν την τροποποίηση της εσωτερικής δομής του μοντέλου για να διευκολύνουν τον εκτυπωτή. Το Cura σας ενημερώνει επίσης για τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχετε με το μοντέλο σας πριν την εκτύπωση, ώστε να μπορείτε να το πάρετε πίσω για να το επεξεργαστείτε αν εμφανιστεί κάτι.