Τρισδιάστατα εκτυπωμένα ακουστηκά από την Print+

Τρισδιάστατα εκτυπωμένα ακουστηκά από την Print+

Κάθε μήνα ζητάμε απο κάποιον ο οποίος ασχολείται με τον τομέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης να γράψει κάτι σχετικά με το τί σκέφτεται, κάνει ή εκτυπώνει. Σήμερα ο καλεσμένος μας είναι ο Patrick Schuur, ιδρυτής της νέας εταιρείας τρισδιάστατης εκτύπωσης Print+. Η πρώτη τους ώθηση χρηματοδοτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα- σε λιγότερο απο 48 ώρες!

Τα τελευταία χρόνια η υψηλή ποιότητα, η ευκολία στην χρήση και η προσιτή τιμή των τρισδιάστατων εκτυπωτών – όπως ο Ultimaker- έχει κάνει μπάμ σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης συνδεδεμένο μέσα σ ένα δίκτυο κοινής χρήσης που ονομάζεται 3D Hubs και διαθέτει σήμερα 22.000+ εκτυπωτές. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια όλα έχουν εγκατασταθεί για να ξεκινήσει η κατανεμημένη τοπική παραγωγή καταναλωτικών αγαθών.Το Print + έχει οριστεί για να αλλάξει τον τρόπο κατασκευής και κατανάλωσης των προϊόντων. Ο σκοπός είναι να δημιουργηθούν πλήρη προϊόντα τα οποία – για το μεγαλύτερο μέρος – μπορούν να εκτυπωθούν τοπικά.Τα μη εκτυπωμένα κομμάτια παρέχονται μέσω του Print+ σε μορφή κίτ. Το γεγονός ότι το τελικό προϊόν είναι πλήρης σημαίνει ότι κάθε μέρος μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί ή να ανατυπωθεί όταν φθαρεί ή σπάσει.

print plus 03

 

components
Χειροποίητα ακουστικά από την Print+

Το πρώτο προϊόν που ανέπτυξε η print+ είναι χειροποίητα ακουστικά.Η επιλογή για ακουστικά έγινε επειδή είναι ένα προϊόν που αποτελείται από λίγα κομμάτια, απλά ηλετρονικά, ταιριάζουν στους περισσότερους τρισδιάστατους εκτυπωτές και μπορούν να τυπωθούν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (περίπου 20 ωρών).

Το σχέδιο είναι απλό: η print+ στένει στους ανθρώπους ένα κιτ με όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά και τα μη εκτυπώσιμα κομμάτια, και το μόνο που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι είναι να εκτυπώσουν τα κομμάτια και να συναρμολογήσουν το προϊόν.Οι άνθρωποι είτε εκτυπώνουν τα κομμάτια μόνοι τους, είτε τα παραγγέλνουν απο ένα τοπικό κατάστημα είτε τα εκτυπώνουν σε ένα τοπικό κατάστημα με τρισδιάστατους εκτυπωτές.Τα ακουστικά μπορούν να συναρμολογηθούν χωρίς να χρειάζεται να κολλήσετε ή να βιδώσετε.Η Print+ έχει κάνει όλα της τα αρχεία να είναι διαθέσιμα δημόσια ώστε να μπορούν να βελτιστοποιηθούν και να προσαρμοστούν απο τον οποιοδήποτε.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι είναι να εκτυπώσουν τα κομμάτια και να συναρμολογήσουν το προϊόν.
Print+ headphones assembly
Συναρμολόγηση ακουστικών απο την Print+
printplus 01

Αρχικά το κίτ των ακουστικών θα ήταν διαθέσιμα μόνο σε μαύρα κομμάτια.Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του προϊόντος παρατηρήθηκε η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων στα νήματα. Με την πάροδο του χρόνου κατέστη σαφές ότι θα ήταν πολύ λογικό να προσφέρουμε συστατικά εκτύπωσης σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων – για να ταιριάζει με την ενσωματωμένη προσαρμόσιμη φύση της τρισδιάστατης εκτύπωσης.Οι άνθρωποι θα μπορούν να συνδυάσουν το αγαπημένο τους χρώμα με το προστατευτικό κεφαλής και το καλώδιο ήχου, με το χρώμα της επιλογής τους, κάνοντας τους ατέλειωτους συνδυασμούς δυνατούς.Η επιλογή για διαφορετικά χρώματα δίνει στα τρισδιάστατα εκτυπωμένα ακουστικά υψηλότερη εμφάνιση και αίσθηση ποιότητας, αν είναι απλά μαύρα μέρη σε συνδυασμό με τρισδιάστατα έγχρωμα πλαστικά μέρη.

ultimakertable

Τα ακουστικά απο την print+ στέλνουν το 1/10 της έντασης του ήχου κανονικά στο συναρμολογημένο ακουστικό πράγμα που σημαίνει το 1000% της μείωσης του όγκου μεταφοράς που χρειάζεται. Το όραμα είναι ότι τα προϊόντα print+ θα φτιάχνονται τοπικά απο ανακυκλωμένο πλαστικό και ότι η τοπική παραγωγή και ανακύκλωση θα πάρει μεγάλη αύξηση.

 Το όραμα είναι ότι τα προϊόντα print+ θα φτιάχνονται τοπικά απο ανακυκλωμένο πλαστικό και ότι η τοπική παραγωγή και ανακύκλωση θα πάρει μεγάλη αύξηση.

printplus 05

Όλα τα πρωτότυπα και η ανάπτυξη των ακουστικών print+ έγιναν σε Ultimaker 2. Σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο περισσότερα από 10 κιλά πρωτοτύπων τυπώθηκαν σε Ultimaker. Λίγο πριν την εκκίνηση υπήρχαν δύο επιπλέον ακουστικά εκτύπωσης της Ultimaker 2 χωρίς διακοπή.Ένα πρότζεκτ σαν το Print+ δεν θα ήταν ποτέ δυνατό χωρίς την εύκολη χρήση και αξιοπιστία της Ultimaker2. Το Ultimaker δεν έιναι μόνο ένα καλό εργαλείο κατά την διάρκεια της παραγωγής – η Print+ οραματίζεται την Ultimaker να γίνει πολύ γνωστή στην δημιουργία προϊόντων.

Το κιτ ακουστικών είναι διαθέσιμο και χρηματοδοτείται ήδη. Υπάρχουν τώρα αρκετοί στόχοι: Όσο περισσότερες προ-παραγγελίες θα γίνουν μέσω του Kickstarter, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιλογή των διαφορετικών χρωμάτων.

Ο στόχος για το μέλλον είναι να αναπτυχθούν προϊόντα που θα είναι 100%ω φτιαγμένα τοπικά – εξαλείφοντας τις ανάγκες της print+ εντελώς.

Τα ακουστικά είναι μόνο η αρχή για την print+. Φτιάχνονται ακόμα πολλά προϊόντα. Αναπτύσσοντας προϊόντα που γίνονται τοπικά η Print+ θέλει να αναπτύξει καινούριους μεθόδους και έννοιες για την κατασκευή.Το Print + ιδρύθηκε για να αποκτήσει γνώσεις στον τομέα της τοπικής (και κατανεμημένης) κατασκευής.