fbpx

Τρισδιάστατα πρωτότυπα απο το στούντιο Bhold

Τρισδιάστατα πρωτότυπα απο το στούντιο Bhold

Πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε με ένα όνειρο και ένα τρισδιάτο εκτυπωτή; Η Susan Taing, σχεδιάστρια προϊόντων απο την Νέα Υόρκη αποδεικνύει πως σχεδόν τίποτα δεν είναι αδύνατο.Μπορείτε να σκεφτείτε τις πιο εξελιγμένες μορφές και υφές, να τις μετατρέψετε σε επιτυχημένα προϊόντα και να φτιάξετε το πρωτότυπο και την παραγωγή σε ταχύτητα αστραπής. 

Παθιασμένη με την τεχνολογία και την δημιουργικότητα, η Susan ήθελα πάντα να φτιάξει καινότομα προϊόντα που θα ήταν και πρακτικά και ελκυστικά.Ξεκίνησε να πειραματίζεται με την τρισδιάστατη εκτύπωση και τον μοντελισμό αρχικά σαν χόμπυ, και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σχεδιάζει και να απαντήσει στις ανάγκες των ανθρώπων. Το 2013, η Susan Βρήκε το στούντιο Bhold, ένα σχεδιαστικό σπίτι που χρησιμοποιούσαν τον Ultimaker 2+ για να φτιάξουν έξυπνα, μίνιμαλ αξεσουάρ, γρήγορα πρωτότυπα και δοκιμασμένα απο χρήστες παγκοσμίως.

Καλύτερα, γρηγορότερα, ομαλότερα, εξυπνότερα

Η τρισδιάστατη εκτύπωση, με όλες τις σημερινές διαδικασίες, είναι η ανακάλυψη της τεχνολογίας η οποία φτιάχνει την διαδικασία του σχεδιασμού πολύ ευκολότερη.

Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς σχεδιαστές προϊόντων, η Susan έχει ένα δυνατό πλεονέκτημα, μια ειδική ομάδα με ταχύτητα, αμεροληψία και ανατροφοδότηση.Τα εργαστήρια Bhold ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη και έγιναν παγκοσμίως γνωστά μέσω της τεράστιας κοινότητας Ultimaker και της πλατφόρμας κοινής χρήσης YouMagine.Τώρα μπορεί οποιοσδήποτε να κατεβάσει τρισδιάστατα σχεδιασμένα αρχεία απο πολλά προϊόντα Bhold, να τα εκτυπώσει, να παίξει και να μοιραστεί την εμπειρία του.Ως αποτέλεσμα, κάθε ιδέα μπορεί να περάσει έως και 100 αναθεωρήσεις και τροποποιήσεις, μέχρι να είναι 100% φιλική προς το χρήστη, κομψή και λειτουργική.

Rapid prototyping by Bhold
Rapid prototyping by Bhold

Η Susan παραδέχεται ότι με το σημερινό επίπεδο της τεχνολογίας 3D εκτύπωσης, οι σχεδιαστές προϊόντων μπορούν να εξερευνήσουν όσες εκδόσεις χρειάζονται χωρίς τον κίνδυνο να χτυπήσουν την αγορά πολύ σύντομα.Και όσο ο Ultimaker 2+ της είναι απασχολημένος να φέρει στην ζωή το δημιούργημα της, μπορεί να επικεντρωθεί σε ότι την διασκεδάζει περισσότερο – στον σχεδιασμό και την καινοτομία.

Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά τον Bhold, αν είχα πάει με την παραδοσιακή διαδρομή θα χρειαζόμουν πάνω από ένα χρόνο για ένα μόνο προϊόν, αλλά με τρισδιάστατη εκτύπωση μπορώ να ξεκινήσω με όχι μόνο ένα, αλλά τέσσερα έτοιμα προς πώληση προϊόντα,σε μόλις τρεις μήνες.
Ultimaker for rapid prototyping
Evaluating prototypes before production

Το κόστος των πρωτοτύπων με την τρισδιάστατη εκτύπωση είναι πολύ λιγότερο, γιατί δεν εμπλέκονται βαριά μηχανήματα ή εργαλεία εξοπλισμού.Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας αξιόπιστος τρισδιάστατος εκτυπωτής, ένα ποιοτικό νήμα, και είσαι έτοιμος.

Εκτός από την ταχύτερη και οικονομικότερη απόδοση, η 3D εκτύπωση άνοιξε επίσης έναν εντελώς νέο κόσμο με περίπλοκες και όμορφες γεωμετρίες που απλά δεν ήταν εφικτές με παραδοσιακές εναλλακτικές λύσεις.

Σήμερα, η Susan είναι ενθουσιασμένη που φέρνει μια καινούρια μάρκα προϊόντων στην αγορά – το μεγάφωνο Bsonic iPad, τρισδιάστατα εκτυπωμένο σε Ultimaker.

A 3D printed acoustic speaker by Bhold
Bsonic iPad μεγάφωνο απο Bhold x Ultimaker
Είναι φανταστικό να έχεις έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή διαθέσιμο στην δουλειά.Είμαι αρκετά βέβαιη ότι αυτή η τεχνολογία θα κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και είμαι τόσο ενθουσιασμένη που είμαι μέρος αυτής.