Ο Ultimaker S5 χρησιμοποιήθηκε για τη διαμόρφωση του Μουσείου του μέλλοντος στο Ντουμπάι

Ο Ultimaker S5 χρησιμοποιήθηκε για τη διαμόρφωση του Μουσείου του μέλλοντος στο Ντουμπάι

Η Killa Design χρησιμοποιεί 3D εκτύπωση για να δημιουργήσει για τη δημιουργία του πιο πολύπλοκου κτηρίου στον κόσμο

Killa Design: 3D εκτύπωση των κτηρίων του αύριο

Η Ultimaker, παγκόσμιος ηγέτης στην 3D εκτύπωση γραφείου, υποστήριξε την Killa Design, ηγετική εταιρεία αρχιτεκτονικής που ειδικεύεται σε μοναδικά, εμβληματικά, διαχρονικά σχέδια, στην ανάπτυξη του βραβευμένου Μουσείου του μέλλοντος στο Ντουμπάι. Ο Ultimaker S5 χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα των αρχιτεκτόνων της Killa Design για να σχεδιάσει και να προσεγγίσει αυτό το πολύπλοκο κτήριο και πολλά από τα άλλα αρχιτεκτονικά μοντέλα του.

Το Μουσείο του μέλλοντος, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος μέλλοντος του Ντουμπάι, έχει ήδη γίνει ένα ορόσημο, με ύψος 78 μέτρα και σχεδόν καθόλου ευθείες γραμμές στον ελλειπτικό σχεδιασμό του. Η Killa Design χρησιμοποίησε τον Ultimaker S5 για να δώσει στους εργολάβους, στους κατασκευαστές και στους επιβλέποντες κυβερνητικούς μηχανικούς μια πλήρη κατανόηση του κτηρίου πριν αρχίσει η κατασκευή. Εκτός από το εξωτερικό σχήμα, η εταιρεία εκτύπωσε μοντέλα για να δείξει την κεντρική δομή του κτηρίου. Μια 3D εκτυπωμένη διατομή παρείχε σαφή εικόνα για την εσωτερική διαρρύθμιση του Μουσείου, και πιο παραδόξως, το εκτυπωμένο μοντέλο του Μουσείου βοήθησε επίσης στη δημιουργία μιας στρατηγικής καθαρισμού για την πρόσοψη του, η οποία είναι πλήρως διακοσμημένη με καλλιγραφία.

Η 3D εκτύπωση μας βοηθά να παρουσιάσουμε και να εξηγήσουμε ιδέες κατά τη διάρκεια δημιουργικών συνεδριών καταιγισμού ιδεών και επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία σχεδιασμού. Για απαιτητικά και οργανικά σχέδια, όπως το Μουσείο του μέλλοντος στο οποίο το μόνο το μόνο πράγμα που είναι επίπεδο είναι το δάπεδο του, βρίσκουμε τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής μοντέλων αναποτελεσματικές και μερικές φορές ανεφάρμοστες. Με την Ultimaker έχουμε καινοτομήσει τη διαδικασία σχεδιασμού και είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να συντονίσουμε τα προβλήματα πολύ πιο καθαρά και ταχύτερα, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε ακόμη πιο σύνθετα κτήρια στο τέλος. Shaun Killa, Σχεδιαστής Συνεργάτης στην Killa Design

Τα εργαλεία CAD, οι τεχνικές κατασκευής και η 3D εκτύπωση δίνουν στους αρχιτέκτονες μεγαλύτερη ελευθερία σχεδιασμού από ποτέ, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν τα πιο περίπλοκα και δημιουργικά σχέδια. Για να κατανοήσουμε πλήρως τη δομή και το σχήμα του σχεδιασμένου κτηρίου, απαιτείται ένα μοντέλο φυσικής κλίμακας του κτηρίου. Χάρη στους επαγγελματικούς 3D εκτυπωτές διπλής εξώθησης, οι αρχιτέκτονες σε όλο τον κόσμο εκτυπώνουν όποιο σχήμα χρειάζονται, όποτε το χρειάζονται. Είμαστε υπερήφανοι που ο Ultimaker S5 υποστήριξε την ομάδα στην Killa Design για να δημιουργήσει αυτό το νέο εμβληματικό ορόσημο και ανυπομονούμε για άλλα αρχιτεκτονικά highlights που προέρχονται από αυτή τη δημιουργική εταιρεία. Nuno Campos, CMO στην Ultimaker

 
Διαβάστε περισσότερα στο blog post και δείτε το βίντεο για να μάθετε πως η Killa Design χρησιμοποιεί την 3D εκτύπωση.

Σχετικά με την Ultimaker

Από το 2011, η Ultimaker έχει χτίσει μία ανοιχτή και εύκολη στη χρήση λύση για 3D εκτυπωτές, λογισμικό και υλικά που επιτρέπουν στους επαγγελματίες σχεδιαστές και μηχανικούς να καινοτομούν κάθε μέρα. Σήμερα, η Ultimaker είναι ο ηγέτης της αγοράς στην 3D  εκτύπωση γραφείου. Από γραφεία μας στην Ολλανδία, στην Νέα Υόρκη, στην Βοστόνη και στην Σιγκαπούρη – καθώς και στις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ – η παγκόσμια ομάδα των πάνω από 400 εργαζομένων συνεργάζονται για να επιταχύνουν τη μετάβαση του κόσμου στην ψηφιακή κατανομή και την τοπική βιομηχανία.