Η αρχιτεκτονική από το όνειρο σε σχεδιασμό & 3D εκτύπωση

Η αρχιτεκτονική από το όνειρο σε σχεδιασμό & 3D εκτύπωση

Ο Daniel Arellano εντάχθηκε στο Bercy Chen Studio 7 χρόνια πρίν, που είχε ως δια βίου σκοπό να πάρει στα χέρια του μια εταιρεία κατασκευής σχεδίων. Σήμερα είναι Ανώτερος Διευθυντής Έργου και επιβλέπει σχεδιαστικά πρότζεκτ για μια μεγάλη ποικιλία πελατών – είτε είναι 30 χρονών και χτίζουν το σπίτι των ονείρων τους  είτε είναι 70 και σχςεδιάζουν το σπίτι των ονείρων τους.

Χτίζοντας στην καρδιά του Τέξας

Το Bercy Chen Studio είναι στο Ώστιν, στο Τέξας, και χειρίζεται εμπορικά έργα μέσα και γύρω από την πόλη, καθώς και κατοικιών υψηλών προδιαγραφών στο κέντρο του Τέξας.  Με έμφαση σε δύο βασικές πτυχές του σχεδιασμού και της οικοδόμησης – στην κατασκευή και στην αρχιτεκτονική – είναι σημαντικό ότι ο Daniel και οι συνεργάτες του είναι σε θέση να δουν σχέδια κατασκευής από κάθε γωνία. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό με την παρουσίαση σχεδίων στους πελάτες, η ομάδα άρχισε να εκτυπώνει 3D το 2015 για να παρουσιάσει μεγάλα κτίρια και μοντέλα τοίχων.

Texas House 3D Model

Ένα μοντέλο ενός αρχοντικού στα κεντρικά του Τέξας

Αν και αρχικά αγόραζαν έναν 3D εκτυπωτή για να παράγουν σχέδια που θα βοηθούσαν τον πελάτη να κατανοήσει καλύτερα τα σχέδιά τους, η μηχανή παραμένει ένα βασικό εργαλείο για τις διαδικασίες τους σήμερα. Είναι σε θέση να αποστέλλουν απευθείας τα μοντέλα, να τα αναδεικνύουν σε συναντήσεις βίντεο ή να παρουσιάζουν μοντέλα κατά την προσωπική επαφή – αποτελεσματική ξεκαθάριση των ερωτήσεων σχεδιασμού με απτά παραδείγματα.

Οι πελάτες μας μας αφήνουν πάντα μια καλή κριτική σχετικά με το πόσο το μοντέλο τους βοήθησε να καταλάβουν το πρότζεκτ.

Όλοι όσοι είναι εμπλεκόμενοι διασκεδάζουν με τα 3D εκτυπωμένα δείγματα, και μάλιστα κάποιοι πελάτες ζητάνε να κρατήσουν αυτά τα μοντέλα,  αν και η ομάδα του Bercy Chen προτιμάνε να τα κρατάνε ως παραδείγματα παλαιότερων πρότζεκτ.

3D Printed Mexico Tower
Ένα 3D εκτυπωμένο μοντέλο ενός πύργου στο Μεξικό.
3D Model Mexico Tower
Άλλη μια 3D όψη από τον πύργο στο Μεξικό

Τα μοντέλα κάνουν περισσότερα από το να παρέχουν απτά σχέδια οικοδόμησης. Αυτές οι 3D εκτυπώσεις δείχνουν στους πελάτες  πώς τα βασικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά μπορούν να φέρουν ολόκληρο το σχέδιο στη ζωή. “Λατρεύουν το σχέδιο πιο γρήγορα,” λέει ο Daniel. “Είναι σχεδόν σαν μια επιβεβαίωση ότι αυτό μπορεί να είναι ένα πραγματικό έργο. Μπορεί να κατασκευαστεί και μπορεί να είναι το σπίτι ή η ανάπτυξή τους.”

Μια αποδοτική λύση σχεδιασμού

Το Bercy Chen Studio πρόσφατα πήρε ένα Ultimaker 2 Extended, το οποίο εκτελείται μια φορά κάθε εβδομάδα για μια περίοδο εικοσιτεσσάρων ωρών. Όταν έψαχναν το 2015 στην αγορά για ένα 3D εκτυπωτή, η ομάδα ήθελε ένα φιλικό μηχάνημα με μια ιστορία από πελάτες. Η Ultimaker είναι νικήτρια στην ευκολία χρήσης των μηχανημάτων της και έχει σαν μπόνους την μεγάλη κοινότητα των χρηστών της. Τώρα μετά από τρία χρόνια είναι σε θέση να έχουν οποιοδήποτε σχέδιο εκτυπωμένο.

Τώρα νοιώθουμε ότι δεν χρειάζεται να πετάξουμε καμία ιδέα. Εκτυπώνουμε και έχουμε ένα σχέδιο για κάθε ιδέα που μπορούν όλοι να το δουν και να το μοιραστούν.

Τα πλεονεκτήματα του εκτυπωτή επεκτείνονται πέρα από τα εντυπωσιακά μοντέλα. Η ευκολία χρήσης του λογισμικού Cura και η ποιότητα του Ultimaker 2 Extended είναι δύο χαρακτηριστικά που έχουν ως αποτέλεσμα πολύτιμα ωφέλη. “Το να φτιάξεις ένα μοντέλο σε ένα μηχάνημα είναι μια πιο αποδοτική λύση από άποψη κόστους από το να το δίνεις σε κάποιον άλλον να το κάνει για σένα” εξηγεί ο Daniel. ” Τα αρχιτεκτονικά μοντέλα είναι ακριβά και το μηχάνημα μπορεί να κάνει το μοντέλο πολύ πιο γρήγορα από ένα άτομο .” Από τότε που ξεκίνησαν να να χρησιμοποιούν τους 3D εκτυπωτές Ultimaker, η ομάδα του Bercy Chen  έχει αξιοσημείωτη εξοικονόμηση χρόνου, χρήματος και αυξημένη παραγωγικότητα.

3D Print Project Ultimaker in Progress
Εκτυπώνοντας κομμάτια για ένα μεγάλο μοντέλο στο Ultimaker 2 Extended

To Ultimaker επιτρέπει επίσης στην ομάδα να εκτυπώσει πράγματα που θα ήταν δύσκολα στο χέρι, έχοντας καλύτερο σχεδιασμό για τους πελάτες.  also allows their team to print things that would be difficult to hand model, providing greater design flexibility for clients. Αυτή η ευελιξία είναι ζωτικής σημασίας στη διαδικασία σχεδιασμού τους, η οποία περιλαμβάνει εργαλεία μοντελοποίησης όπως το Revit, Rhino και FormIt προτού εισάγουν αρχεία σε SketchUp και Ultimaker Cura για εκτύπωση.

Μοντελοποίηση του μέλλοντος του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού

Μέχρι σήμερα, ένα από τα αγαπημένα έργα του Daniel περιελάμβανε ένα μεγάλο χωροταξικό σχέδιο από διάφορα κτίρια στα οποία εργάστηκαν με δύο επιπλέον αρχιτέκτονες. Η ομάδα του πήρε το χρόνο να εκτυπώσει ολόκληρο το μοντέλο του σχεδίου, συμπληρώνοντας κτίρια από τους άλλους σχεδιαστές για μια ολοκληρωμένη παρουσίαση. Ο πελάτης εντυπωσιάστηκε, δείχνοντας το μοντέλο στους επενδυτές και παρουσιάζοντάς το σε μια συνεδρίαση της πόλης για την έγκριση του σχεδίου. Ένα άλλο αγαπημένο έργο εκτύπωσης 3D στο εργαστήριο Bercy Chen χαρακτηρίστηκε από ένα σπίτι υψηλού επιπέδου που σκαρφάλωσε στην πλευρά ενός γκρεμού, παρουσιάζοντας εντυπωσιακό σχεδιασμό και δομικά χαρακτηριστικά για τον πελάτη του.

3D Print Project Finished Model
Ένα μεγάλο σχέδιο ιστοτόπων που σχεδιάστηκε από το Bercy Chen Studio
3D Printed Cliff House
Ένα μοντέλο σπιτιού υψηλού επιπέδου στην πλευρά ενός γκρεμού

Ο Daniel θεωρεί ότι άλλοι αρχιτέκτονες μπορούν να επωφεληθούν από την τρισδιάστατη εκτύπωση, καθώς είναι ένα ανεκτίμητο μέσο για την παρουσίαση ιδεών στους πελάτες και την εργασία τους μέσω των φάσεων σχεδιασμού. Η δημιουργία τρισδιάστατων τυποποιημένων μοντέλων αρχιτεκτονικής, λέει, δίνει ζωή στο έργο όταν μια 2D παρουσίαση δεν μπορεί.

Είναι ένα τέλειο εργαλείο για τους αρχιτέκτονες.  Υπάρχει κάτι απροσδιόριστο σχετικά με το να κρατάς ένα σχέδιο και να δουλεύεις πάνω σ αυτό.

Στο μέλλον, η Bercy Chen Studio ελπίζει να εκτυπώσει περισσότερα εξαρτήματα για την κατασκευή, τα οποία μπορούν να ρίξουν ή να στείλουν σε κατασκευαστή χάλυβα. Είναι ενθουσιασμένοι με τις εξελίξεις στην τρισδιάστατη εκτύπωση που μπορεί να φέρει γρηγορότερους χρόνους εκτύπωσης, μεγαλύτερη ανάλυση και μεγαλύτερες εκτυπώσεις που οι αρχιτέκτονες και κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να βοηθηθούν στο να φέρουν πιο καινοτόμα σχέδια.