Κεραμική ρητίνη από την Formlabs

Κεραμική ρητίνη από την Formlabs

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Κεραμική Ρητίνη είναι τώρα διαθέσιμη. Αυτό το πειραματικό υλικό κάνει τα 3D τυπωμένα κεραμικά προϊόντα προσιτά σε αντίθεση με τα ακριβά βιομηχανικά μηχανήματα και ερευνητικά εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας.

Χρησιμοποιώντας την Κεραμική Ρητίνη, μπορείτε να εκτυπώσετε τρισδιάστατα μέρη με πέτρινο φινίρισμα και να τα τρυπήσετε για να δημιουργήσετε ένα πλήρως κεραμικό κομμάτι. Κατασκευάστε κεραμικά μέρη για μηχανική έρευνα ή δημιουργήστε διακριτά κομμάτια τέχνης και σχεδίου.
Αυτό το υλικό είναι πιο δύσκολο να εργαστεί από άλλα προϊόντα της Formlabs και απαιτεί επιπλέον βήματα και επιπρόσθετους πειραματισμούς για την επιτυχή εκτύπωση.
Όταν οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε κεραμικά, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι η παραδοσιακή αγγειοπλαστική, αλλά τα τεχνικά κεραμικά χρησιμοποιούνται επίσης και για τις προηγμένες εφαρμογές της διαστημικής  λόγω της εκπληκτικής ποικιλίας των μηχανικών ιδιοτήτων τους.

Ένα ολόκληρο υποκατάστημα της NASA είναι αφιερωμένο στην έρευνα των κεραμικών, αναπτύσσοντας υλικά όπως το ύφασμα Nextel , ένα προηγμένο κεραμικό που αντιστέκεται στη διείσδυση της φωτιάς και κρατά τους δορυφόρους από τα κομμάτια και το GRABER , μια κεραμική κόλλα που χρησιμοποιείται για την επισκευή μικρών ρωγμών στο διάστημα. Ο στρατός χρησιμοποιεί κεραμικά υλικά για να σχεδιάσει ελαφριά πανοπλία . Η υψηλή αντοχή στη θερμότητα και η ηλεκτρική αγωγιμότητα κάνουν την κεραμική κοινή επιλογή για ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως μονωτήρες, αντιστάσεις και ημιαγωγούς.

Τα εξαρτήματα που εκτοξεύονται στην κεραμική ρητίνη έχουν υψηλή αντοχή στη θερμοκρασία, υψηλή θερμική και ηλεκτρική μόνωση, υψηλή αντοχή στη διάβρωση και φθορά και χημικά αδρανή.
Τα εξαρτήματα που εκτοξεύονται στην κεραμική ρητίνη έχουν υψηλή αντοχή στη θερμοκρασία, υψηλή θερμική και ηλεκτρική μόνωση, υψηλή αντοχή στη διάβρωση , τη φθορά και και είναι χημικά αδρανή.

Με την κεραμική ρητίνη, η Formlabs είναι ενθουσιασμένη για την εισαγωγή του πρώτου προσιτού κεραμικού υλικού εκτύπωσης 3D για τον κορυφαίο στον κόσμο 3D εκτυπωτή, επιτρέποντας σε περισσότερους μηχανικούς και σχεδιαστές να φέρουν ταχεία επανάληψη με κεραμικά αντικείμενα.

Ενώ η κεραμική ρητίνη δεν θεωρείται εξελιγμένη τεχνική κεραμικής, τα τροφοδοτούμενα μέρη έχουν μοναδικές ιδιότητες σε σύγκριση με τα πλαστικά, όπως υψηλή αντοχή στη θερμοκρασία, υψηλή θερμική και ηλεκτρική μόνωση, υψηλή αντοχή στη διάβρωση και φθορά και χημική αδράνεια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξειδικευμένες εφαρμογές όπου η ακρίβεια των εξαρτημάτων δεν είναι κρίσιμη.

Η κεραμική ρητίνη είναι ένα φωτοπολυμερές γεμάτο διοξείδιο του πυριτίου. Μετά το ψήσιμο, το φωτοπολυμερές δίκτυο καίγεται για να σχηματίσει ένα πραγματικό κεραμικό τμήμα. Η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική από άλλα υλικά του Formlabs και απαιτεί κάποια πρόσθετη δοκιμή.

Η Κεραμική Ρητίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μικρών κεραμικών εξαρτημάτων για την έρευνα μηχανικής για εφαρμογές όπου η ακρίβεια των μερών δεν είναι κρίσιμη.
Η Κεραμική Ρητίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μικρών κεραμικών εξαρτημάτων για την έρευνα μηχανικής για εφαρμογές όπου η ακρίβεια των μερών δεν είναι κρίσιμη.

Χαρακτηριστικά, οι κεραμικοί εκτυπωτές υψηλής ποιότητας εκτυπώνονται χρησιμοποιώντας κεραμικές πάστες υψηλής πυκνότητας. Η ανάπτυξη μιας ρητίνης με αρκετά χαμηλό ιξώδες που θα μπορούσε να εκτυπώσει σε ένα σύστημα όπως το FORM 2, ενώ μεγιστοποιώντας τη φόρτωση των κεραμικών σωματιδίων, ήταν μια πρόκληση υλικών.

Οι ψηφιακοί καλλιτέχνες και σχεδιαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κεραμική ρητίνη για να κατασκευάσουν πολύπλοκες γεωμετρίες που δεν θα ήταν δυνατές με το χέρι.

Οι ψηφιακοί καλλιτέχνες και σχεδιαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κεραμική ρητίνη για να κατασκευάσουν πολύπλοκες γεωμετρίες που δεν θα ήταν δυνατές με το χέρι.